De bedragna / Skara Filmfestival - Loveskara

/// De bedragna

Biljett 50 kr. USA 2017. Regi: Sofia Coppola. Längd: 1 timme 31 minuter Från Från 11 år.. Visas 19:e nov kl 18:45.

På en internatskola i amerikanska södern uppfostras en brokig skara unga kvinnor under föreståndarinnan Miss Marthas (Nicole Kidman) försyn. Det pågående inbördeskriget verkar avlägset, ända tills en av flickorna snubblar över en sårad nordstatssoldat, McBurney (Colin Farrell). 

Efter viss vånda beslutar Miss Martha att inte överlämna soldaten till sydstatsarmén utan istället ge honom vård på internatskolan. Den manliga närvaron bland idel unga kvinnor på den slutna skolan resulterar snart i en uppdämd, sexuell spänning, kryddad med avund och svek. 

Flera recensenter har berömt filmens snäva, kammarspelsliknande upplägg och skådespelarnas briljanta insatser. Farrell spelar McBurney med en beräknande charm för vilken Kirsten Dunsts intet ont anandes lärarinna faller handlöst medan Elle Fanning spelar gement förförisk tonåring med retsam precision. Kidmans matriark är dock den som stjäl showen genom att med kittlande precision återge en kvinna som plågas, för fin i kanten för att tillåta sig att visa sin åtrå till en man. /KHCopyright - 2013. Producerad av: Websolution