/// Oskars Amerika

Biljett 50 kr. Norge 2017. Regi: Torfinn Iversen. Längd: 1 timme 19 minuter Från Från 7 år.. Visas 18:e nov kl 13:15.

En varm film från Norge om en utsatt pojke som blir vän med traktens udda personlighet. En film om att våga kämpa för sanningen och för sina drömmar och om att förlåta.
Oskar är en kille i tio-årsåldern som lever med sin mamma någonstans i Nordnorge. Han drömmer om cowboys och hästar på den amerikanska prärien. Drömmarna är viktiga eftersom vardagen innehåller problem kring mammans alkoholmissbruk och utsvävande leverne, något som också leder till att han mobbas i skolan.
När sommarlovet kommer tvingas Oskar fara till sin tystlåtne, märklige morfar vid Lofoten. Morfar är en vresig
gubbe, ja riktigt elak och självisk.
Oskar lär känna några jämnåriga men för att hänga med dem måste han göra en del grymma saker, vilket han inte trivs med. Han blir istället vän med en medelålders man, Levi, som är en udda och ensam figur som inte går någonstans utan sin vita ponny. Levi behandlar sin ponny som en människa och gör till och med glasögon åt hästen.
När Oskar och Levi råkar sätta eld på Levis hus vill polisen spärra in Levi på ett hem för psykiskt sjuka. Det finns bara en utväg till räddning, menar Oskar - de ska ro till Amerika.... /ALCopyright - 2013. Producerad av: Websolution