Veronica / Skara Filmfestival - Loveskara

/// Veronica

Biljett 50 kr. Spanien 2017. Regi: Paco Plaza. Längd: 1 timme 21 minuter Från Från 15 år.. Visas 18:e nov kl 23:30.

Det fina med Veronica är att man tycker genuint synd om den 15-åriga huvudpersonen med samma namn. Veronica är inte den vanligt porträtterade spänningssökande tonåringen utan en desperat flicka med orimligt mycket ansvar.
Under en solförmörkelse går Veronica och hennes två vänner ner i källaren på sin skola med en Quija-bräda för att kalla fram sin döde pappas ande. Glaset spricker mitt i deras seans och Veronica hamnar i en trans och tuppar av, vilket skrämmer hennes vänner. När hon vaknar upp minns hon inget men hon börjar märka förändringar när hon är hemma, saker byter plats och hon hör andetag i mörkret.
Tyvärr blir det inte pappa som svarar på Veronicas nödrop (... eller?) utan något helt annat och betydligt mer ondskefullt.
Filmens regi och rollbesättning är känslig och obehaget kompakt. Regissören Paco Plaza har ett förflutet som regissör till en omtalad serie zoombiefilmer vilket talar för att vi kommer att möta en förtätad film med många laddade ögonblick och effekter. /ALCopyright - 2013. Producerad av: Websolution