Dödens apostel / Skara Filmfestival - Loveskara

/// Dödens apostel

Biljett 80 kr. Spanien 2017. Regi: Rodrigo Sorogoyen. Längd: 2 timmar 07 minuter Från Åldersgräns ej fastställd. Visas 19:e nov kl 21:00.

Det är en olidligt varm sommar i Madrid som blir ännu svettigare eftersom tusentals katoliker från hela världen är på plats inför påvens besök. Än värre blir det när en galning börjar våldta och slå ihjäl gamla damer i deras hem. 

Den prydlige, nervöst stammande polisen Velarde sätts på fallet tillsammans med den koleriske och våldsamme Alfaro. 

Vi har alltså att göra med ett udda snutpar på tvärs med poliskåren och några brutala sexmord. Dödens apostel skulle kunna vara en dussinthriller, men är så omsorgsfullt frammejslad att det känns som att kliva in i en klaustrofobisk, dunkel tunnel och inte hitta ut.

Det första som får obehaget att krypa i kroppen är ljudet. En panikframkallande kompott av surrande fläktar för att hålla hettan stången, slamriga kakelklädda miljöer, det dova ljudet från gatulivet som söker sig in genom neddragna jalusier och lysrör som knäpper nästan ohörbart.

Filmen bjuder på ett par otroligt begåvade skådespelare. Antonio de la Torre i rollen som Velarde beskrivs bäst som en yngre Dustin Hoffman. Roberto Alamo som alfahannen Alfaro är odrägligt macho, men lyckas inte hindra sin varma kärna från att stråla ut. /HJCopyright - 2013. Producerad av: Websolution