/// Skara om våren

  • Tranor vid Hornborgasjön i Skara
  • Våren smyger sig närmare i Skara
  • Jula Konsthall visar tavlor av Anders Zorn, Carl Larsson och Bruno Liljefors ...

Örnar och Tranor

På våren kommer tranorna i tiotusental till Skara, tillsammans med kungsörnar och massor av andra flyttfåglar. Anledningen till besöken är Hornborgasjön. Sjöns läge passar fåglarna perfekt och för den naturintresserade är det en mäktig upplevelse att se tiotusentals tranor på nära håll.

Ett besök vid utkiksplatsen "Trandansen" är ett måste. Hit kommer fågelfantaster och andra intresserade, från hela världen i tusental, varje vår.

Dubbel Quartetten, Musikens vänner och Octo Puellae

I parken Botan, mitt i centrum, sjunger Katedralskolans körer traditionsenligt in våren.

Undersköna Vallebygden

Den som väljer att ta en vårtur på Vallevägen – ”världens vackraste väg” – får uppleva en frodig grönska och blommande sötbärsträd, som taget ur Astrid Lindgrens ”Bröderna Lejonhjärta”. Vallebygden består av storslagen natur och Carl von Linné imponerades av alla småsjöar, inbäddade i den lummiga naturen. Billingesluttningen gör vandring till ett nöje. I Valle ligger även Stifts- och Konferensgården Flämslätt samt den fina golfbanan, Billingens GK.

Mästerlig konst

Glöm inte att besöka "Jula konsthall". Här har grundarna till Jula, familjen Blank, en öppen visning av sin privata konstskatt. Här finns en unik samling verk av bland andra Anders Zorn, Carl Larsson och Bruno Liljefors.

Kullenfestivalen

Scener byggs upp utanför Katedralskolans gröna och grönskande kullar. Festivalen jobbar för en bred blandning av musik. Något för alla är parollen.
Elevkåren hälsar att entrén är kostnadsfri – vi vill ha ditt humör – inte dina pengar!

För fler besöksmål och aktiviteter kontakta Turistbyrån i Skara.

Välkommen till Vårstaden Skara!

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution