/// Sommarstaden Skara

  • Vy över Skara ...
  • Krönikebrunnen i Skara
  • Turistbyrån huserar i det gamla biblioteket
  • Ta en paus och trivs i lugna, fina Skara
  • Idylliska Skara ...
  • I Vilans Fritidsområde är det ofta cuper av olika slag ...
  • Västergötlands Museeum har flera fina utställningar
  • Gamla biblioteket, ett måste för släktforskaren ...

Skara gör sig riktigt bra på sommaren. Med grönskande stadsmiljö, prydd med de uppskattade blomsterarrangemangen runt om i stan, ger Skara ett ombonat och välkomnande intryck. Runt stadens stolthet, Domkyrkan, ringlar små gemytliga och kullerstensbelagda gator.

Gemytlig och charmig

Genom sin behändiga storlek är det praktiskt att strosa runt på stadens små gator, torg och gränder. En klassiker är att sitta på en bänk, ätandes en mjukglass, vid den imponerande Krönikebrunnen och titta upp mot Domkyrkans mäktiga kyrktorn. Efter att glassen tagit slut så passar det bra med ett besök för att se den imponerande kyrkan från insidan. Det blir ett svalt, skönt och mäktigt besök, vi lovar.

Centrala Skara präglas av charmiga butiker, här finns det mesta du kan önska dig. Skulle du inte finna det du söker så kanske butikerna i Skaras ytterområden kan vara dig behjälpliga. Vid de norra och södra infarterna finns handelsområden med butiker som bland annat; Jula, Jysk, Coop forum, Sportringen med flera.

I Skara finns ett fantastiskt fritidsområde kallat Vilan, sommartid är det ofta lägerverksamhet där friidrott, bad, fotboll, boule och ishockey dominerar. Ishallen har is året runt, vilket lockar till sommarträning. Läs mer om Vilan här!

Musikstaden

Skara kallas ofta för "Musikstaden" och det märks på sommaren då det ofta arrangeras Allsångskvällar, med sång och dans, mitt i centrum. Företaget "Music Factory" har sommartid ett eftertraktat "Musik-kollo" här.

Gott om välkända besöksmål

Att besöka Skara Sommarland, Västergötlands Museeum, Julas Äventyrsgolf, Varnhems Klosterkyrka, Veterinärmuseet eller ta en tur på Vallevägen (Världens vackraste väg) är några andra givna aktiviteter. Valle består av storslagen natur med goda möjligheter till såväl vandring, bad eller besök hos någon av de duktiga konstnärer som finns i området.

För fler besöksmål och aktiviteter kontakta Turistbyrån i Skara.

Varmt välkommen till Sommarstaden Skara!

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution