Barnmorskan / Skara Filmfestival - Loveskara

/// Barnmorskan

Biljett 50 kr. Frankrike 2017. Regi: Martin Provost. Längd: 1 timme 57 minuter Från Från 7 år.. Visas 22:a nov kl 18:00.

Två av fransk films stora stjärnor glänser ikapp i Martin Provosts Barnmorskan. En fin och berörande film med humor, om familj, tidens gång och vatten under broarna, där två kvinnor med totalt motsatta personligheter men ett gemensamt förflutet kommer in i varandras liv igen efter en lång tid.

Claire är en uppskattad barnmorska som när hon närmar sig slutet av sitt yrkesliv hamnat på kollisionskurs med de moderna sjukhusens metoder och effektivitetskrav. En dag får hon ett märkligt telefonsamtal. Béatrice, hennes fars extravaganta älskarinna som försvann spårlöst för 30 år sedan och krossade faderns hjärta, vill träffas. 

Deras möte blir en dramatisk kollision mellan två motsatta själar; en strikt och kontrollerad renlevnadsivrare och en som gärna unnar sig en blodig biff och ett glas rött. 

Inte oväntat är Catherine Deneuve magnifik i rollen som den lätt åldrade Béatrice. Catherine Frot (från Marguerite), mest känd för sina komiska roller, är lika suverän i den mer tillknäppta rollen som Claire Breton. Bildspråkets poetiska skimmer i den rutinerade Yves Capes foto bidrar till att filmen hela tiden är njutbar att se./ALCopyright - 2013. Producerad av: Websolution