Kedi / Skara Filmfestival - Loveskara

/// Kedi

Biljett 50 kr. Turkiet 2017. Regi: Ceyda Torun. Längd: 1 timme 19 minuter Från Barntillåten.. Visas 18:e nov kl 10:00.

I dokumentären Kedi har katterna bokstavligen huvudrollen - det är genom deras ögon vi får uppleva hur det är att leva som katt i dagens Istanbul.
Under tusentals år har gatukatterna varit en viktig del av Istanbuls själ. För stadens tvåbenta invånare har katterna en speciell betydelse som rådgivare och bärare av lycka. Här är det ingen som ser snett på alla de ”crazy-cat-ladies” av båda könen som ägnar sitt liv åt att ta hand om hemlösa katter. Tvärtom, här porträtteras kattmänniskorna på ett högst värdigt sätt och deras berättelse om katternas betydelse i deras liv ger dokumentären en fin ton.
Man kan misstänka att det är en något idealiserad bild av Istanbuls gatukatter som ges i Ceyda Toruns poetiska dokumentär. Filmen antyder dock att katterna även är ett problem då de blir fler och fler och får mindre plats i takt med att Istanbul växer och förändras.
Hajar man inte riktigt det här med djur på film kan Kedi vara svår att ta till sig. Men är du kattälskare av rang, eller
gillar du att se filmer som visar speciella band mellan människa och djur – missa den inte! /KHCopyright - 2013. Producerad av: Websolution