Loving Vincent / Skara Filmfestival - Loveskara

/// Loving Vincent

Biljett 50 kr. England/Polen 2017. Regi: D Kobiela/H Welchman. Längd: 1 timme 35 minuter Från Åldersgräns ej fastställd.. Visas 19:e nov kl 10:00.

Det är den 29 juli 1890 och en skadad man kommer stapplandes ner för en gata i den lilla franska staden Auvres. Han trycker sina händer mot ett färskt skottsår i magen. 

Mannen är Vincent Van Gogh, vid tiden okänd för omvärlden, i dag en av tidernas största konstnärer. Hans tragiska död är omgärdad av mystik och spekulationer – vem var det egentligen som sköt?

Loving Vincent fångar på ett unikt sätt Vincent Van Goghs konstnärskap, livsöde och död genom att ge röst åt hans brev, och nytt liv åt karaktärerna i hans målningar. 

Produktionen av denna världens första helt oljeanimerade film har sysselsat 150 konstnärer som tillsammans producerat en oljemålning för var och en av filmens 65 000 bildrutor. Resultatet är en färgsprakande, fascinerande och rörande berättelse om skaparglöd, passion och förtvivlan. /ALCopyright - 2013. Producerad av: Websolution