/// Evenemang


r i bigården

Evenemangsdatum: Arbetskvä

Skara biodlarförening sköter bigården i Fornbyn vid Västergötlands museum. Varje tisdagskväll från kl 18.00 under maj till augusti finns biodlare i bigården, lite beroende på väder och vind.

Mer information

g och livscykelpyssel!

Evenemangsdatum: Artig vand

På söndag den 21 maj kl. 14 hänger vi med Petter Bohman på artig vandring. Hur många arter kan vi hitta utanför naturum? Vi går från håvning i vattnet till att med luppar och snabelsugar leta insekter och kryp på marken. Efter det får alla låna en kikare och vi beger oss på fågeljakt.

Mer information

firar Tranans helg

Evenemangsdatum: Astro Swed

Den 1:e och 2:e april kommer Astro Sweden anordna en inspirationshelg i vårens tecken. Som norra Europas största butik för optik inom natur kommer de bjuda på föredrag, workshops, poängpromenad och familjeaktiviteter inom temat vårtecken.

Mer information

Trandansen 2017

Evenemangsdatum: Örndagar

Skåda örn och fika ihop med Falbygdens fågelklubb och Örn-72. Öppet från gryning till skymning.

Mer information

d Hornborgasjön

Evenemangsdatum: Örnhelger

Från gryning till skymning kan du skåda örn och fika ihop med kunniga fågelguider ifrån Falbygdens fågelklubb och Örn-72 inne på Trandansen.

Mer information

och troll vid naturum!

Evenemangsdatum: Bland älv

Lördagen den 17 juni kl 14:00 har trollet varit framme och stulit älvans guldmynt! Genom att läsa naturens tecken kommer vi tillsammans hjälpa älvan att ta tillbaka sina mynt från trollet. Samling vid naturum.

Mer information

Veterinärmuseet i Skara "Bergsgorillor-en framgångssaga för ekoturism"

Evenemangsdatum: Brasafton

Kent-Ove Hvass, välkänd fågelkännare – men också en duktig djur- och naturfotograf, kommer till Veterinärmuseet i Skara tisdagen den 12 september och berättar om sina resor till ”Bwindi Impenetrable National Park” i Uganda. Vi får följa med honom på ett besök hos gorillorna.

Mer information

ermusholk

Evenemangsdatum: Bygg en fl

Hjälp till och lös bostadsbristen för fladdermöss! Kom och bygg en holk (materialkostnad 50 kr st). Först till kvarn, sedan fyller vi på med annat kul fladdermuspyssel. Hela helgen 27-28 augusti under öppettiderna 10:00-17:00 på naturum Hornborgasjön.

Mer information

ingar och aktiviteter på naturum Hornborgasjön

Evenemangsdatum: Dagliga gu

Nu är det sommar på naturum Hornborgasjön! Följande aktiviteter arrangeras 19 juni-20 augusti: Visning av naturum Varje dag kl 11 Guide på rymmen Mån, ons, fre och sön kl 14 Håvning i Hornborgasjön Tis, tor och lör kl 14

Mer information

mornas dag med Carl von Linné

Evenemangsdatum: De vilda b

Den 18 juni kl. 10:00-17:00 är det dags att fira de vilda blommornas dag på naturum Hornborgasjön! Slunga honung, se på växtutställning, gå på växtvandring med Carl von Linné och mycket mer!

Mer information

a fotavtrycket - Vandring med miljötema

Evenemangsdatum: Det ekolog

Vandring med miljötema i Varnhem längs Rosenstigen, ca 3 km. Jessica Rytter som arbetar med miljöfrågor leder vandringen. Samling utanför klosterkyrkan kl 10:00.

Mer information

aturen vid Flämsjön

Evenemangsdatum: En kväll

Välkommen till en kväll i naturen! Den 31 augusti klockan 17:00 åker vi från biblioteket i Skara till Öglundastugan vid Flämsjön. Tillbaka ca 21:00. Vi kommer grilla, fiska, vandra, bada och spela spel. Alla är välkomna!

Mer information

jentorp - Drottningkullen

Evenemangsdatum: Exkursion

Exkursion till några av Valle härads kalkrika naturreservat, under ledning av Peter Laudon.

Mer information

Skålltorp

Evenemangsdatum: Familjedag

Välkomna på familjedag på Skålltorp, med prova-på-ridning och lekar med US.

Mer information

ris - Trollsländssafari vid Hornborgasjön

Evenemangsdatum: Favorit i

Den 13 augusti kl. 14 är det återigen dags för naturinventeraren Petter Bohman att ta oss med på jakt efter sommarens trollsländor. Kanske möter vi mosaiktrollsländor och blåskimrande flicksländor? Aktiviteten passar för både vuxna och barn.

Mer information

d Sveriges bästa fågelsjö

Evenemangsdatum: Fågelhelg

Tor-Sön 5-8 maj kl. 10-17 Denna långhelg firar vi fågelskådningens dag, World migratory bird day och Fågeltornskampen går av stapeln. Fåglar i kubik hela helgen vid Hornborgasjön!

Mer information

ställning i Fornbyn

Evenemangsdatum: Fågelhund

Fågelhundsutställning i Fornbyn 27 maj, kl 10-16.

Mer information

vid Trandansen

Evenemangsdatum: Fågelvär

Fågelskåda tillsammans med kunniga fågelvärdar vid Trandansen kl 11-17.

Mer information

vid naturum

Evenemangsdatum: Fågelvär

Fågelskåda vid naturum kl. 11-17. På helgerna träffar du kunniga guider från Falbygdens - och Skövde Fågelklubb och SOF - Birdlife Sverige.

Mer information

n Andris håller två guidningar vid naturum Hornborgasjön!

Evenemangsdatum: Fågelvisk

På söndag den 7 maj kl. 9:00 och 11:00 kan du ta del av Andris fågelviskarens unika talang. Han kommer och håller en guidning som är något utöver det vanliga. Andris har spenderat mycket tid i skogen och lärt sig imitera över 100 arter.

Mer information

ips och trix för bättre foton

Evenemangsdatum: Föredrag

Tidiga morgnar och kvällsljus ger bra fotoljus men vad mer bör en tänka på för att få fina bilder? Naturfotografen Kent-Ove Hvass har många års erfarenhet av att fotografera. Nu delar han med sig av sina bästa tips och trix för att ta snyggare bilder. Samling Doppingens hörsal invid naturum. Gratis såklart.

Mer information

pindlar, djuren vi älskar att hata

Evenemangsdatum: Föredrag

Oavsett om du älskar dem, får kalla kårar av att bara tänka på dem eller hoppar till av skräckblandad förtjusning när du ser en spindel är du välkommen. En av Sveriges främsta spindelexperter, Kajsa Mellbrand, guidar oss in i spindelns fascinerande värld. Till sin hjälp har hon även en psykologikandidat som berättar hur man kan bota sin spindelfobi med hjälp av KBT. Samling i Doppingens hörsal invid naturum.

Mer information

rovdjurens spår

Evenemangsdatum: Föredrag

Lördagen den 16 september kl. 11:00 möter vi Länsstyrelsens rovdjursspårare Mia Bisther, som visar bilder och berättar om hur hon gör för att veta vilket djur som varit framme. Hur går det till att reda ut vem spåren tillhör, hur många djur det varit och vad de gjort? Samling i Doppingens hörsal invid naturum. Gratis såklart!

Mer information

ranor, bara en dans på rosor?

Evenemangsdatum: Föredrag

Lovisa Nilsson titulerar sig trandoktor efter att ha studerat hur tranor rör sig och vad de väljer att äta. När och var är det störst chans att grödor skadas? Hon ger förslag på åtgärder som kan minska konflikterna mellan naturvård och jordbruk. Välkomna till hörsalen i Doppingen, intill naturum.

Mer information

attens jägare

Evenemangsdatum: Föredrag

Trakten kring Hornborgasjön är ett av de mest fladdermustäta områdena i Sverige. Naturinventeraren Petter Bohman berättar om den sällsynta dammfladdermusen och nykomlingen trollpipistrell. Du får veta hur du kommer igång med fladdermusskådning och vad du kan göra på din egen tomt för att hjälpa dessa nattjägare. Samling i Doppingens hörsal, intill naturum.

Mer information

mvända könsroller

Evenemangsdatum: Föredrag

Professor Lotta Kvarnemo berättar om hur könsroller kan variera i djurens värld. Kan hanar av vissa arter vara gravida? Finns det honor som låter hanen ta allt föräldraansvar? Samling i hörsalen i byggnaden Doppingen intill naturum.

Mer information

om Hornborgasjöns tranor på Veterinärmuseet

Evenemangsdatum: Föreläsn

Fågelexperten Kent-Ove Hvass visar bilder och berättar om Hornborgasjöns tranor på Veterinärmuseet i Skara torsdagen den 30 mars kl 19.00 Entré 120:- inkl fika. Begränsat antal platser, förboka gärna.

Mer information

glar och andra vårtecken

Evenemangsdatum: Flyttande

Lör-Sön 23-24 april kl. 10-18 Världen exploderar av liv då våren kommer. Vi låter alla typer av vårtecken inspirera helgens pyssel på naturum.

Mer information

bygge i miniatyr

Evenemangsdatum: Gärdesgå

Lör - sön 21-22 maj kl. 10-17. Inne på naturum behöver man inte bli svettig för att bygga en gärdsgård. Låt fantasin flöda och konstruera egna minilandskap med puffat majs.

Mer information

urvandring

Evenemangsdatum: Geologisk

Geologisk naturvandring under ledning av geologen Torbjörn Persson. Vandringen utgår från Torans fårgård. Tid 10:00-12:00.

Mer information

r eller coola kräldjur?

Evenemangsdatum: Gröna mon

Lör- sön 14 – 15 maj kl. 10-17 Krälande djur, hoppande grodor och slingriga ormar kittlar fantasin. I helgen pysslar och lär vi oss mer om dessa mysiga monster.

Mer information

g eller laga gärdsgård- Expertens råd

Evenemangsdatum: Guidning-

Sön 22 maj kl. 14 Robin Eriksson arbetar dagligen med naturvård i Skaraborgs naturreservat. Tips och knep diskuteras då vi ser över gärdsgården vid forskarstugan. Samling på naturum.

Mer information

ta stopp vid sjön Östen

Evenemangsdatum: Guidning-N

Sön 28 maj kl. 14 Det är inte bara Hornborgasjön som besöks av en massa fåglar. Häng med Kent-Ove Hvass till systersjön Östen på fågelskådning. Samling vid Logården. Guidningen är gratis.

Mer information

norna vid Trandansen

Evenemangsdatum: Guidning:

Möt vårens budbärare och Hornborgasjöns stolthet! Kent-Ove Hvass berättar allt och lite till om dessa imponerande fåglar, söndagen den 17 april kl 14:00 vid Trandansen.

Mer information

rnborga

Evenemangsdatum: Havsstrand

Torbjörn Persson, geolog och Anders Josefsson, arkeolog tar dig med till tiden då inlandsisen släppte taget om Hornborgasjön. Vi rör oss i områdena Veka och Ekornavallen som formats av väldiga floder. Kanske i åsynen av de första stenåldersjägarna? Till stor del favorit i repris. Ta med fika.

Mer information

å naturum Hornborgasjön!

Evenemangsdatum: Höstöppe

Visste du att naturum har höstöppet? Johorå! Helgerna i både september och oktober, mitt fåglarnas höstflytt, kan du njuta av ett besök i vår fina utställning. Temapyssel för barnen - vi gör fjäderpennor till skolstarten och i oktober låter vi hösten inspirera oss!

Mer information

och flyttfåglar på Hornborgasjöns rullstensåsar

Evenemangsdatum: Höstfärg

Lördagen den 10 oktober Efter ett guidat besök i Fågeluddens nya Naturum vandrar vi 3 km på Hornborgasjöns strandängar och kuperade rullstensåsar.

Mer information

då höst?

Evenemangsdatum: Höstlov!

Vad sker egentligen under hösten i naturen? Varför ändrar trädens löv färg och vart tar alla insekter vägen? Torsdag eller fredag kl. 11 kan du gå på upptäcksfärd i naturen med oss och utforska hösten. Pyssel med tema höstlöv utlovas. Varma kläder och fika rekommenderas. Samling vid parkeringen.

Mer information

Evenemangsdatum: Hösttrano

Om hösten vänder tranorna åter till Hornborgasjön. Lite färre, lite hemligare men ack så vackra. Säg adjö ihop med Kent-Ove Hvass, två söndagar i rad; 17 september och 24 september kl. 18:00-20:00. Samling vid naturum Hornborgasjöns parkering.

Mer information

hjältar

Evenemangsdatum: Hjälp vå

Uppmuntra naturens små ekosystemhjältar och bygg ett litet vildbihotell eller en fjärilsrestaurang i naturum Hornborgasjöns pysselhörna den 18 och 19 juni kl 10:00-17:00.

Mer information

Evenemangsdatum: Hornborgab

Niclas Fällström brinner för en levande landsbygd. Idag tar han med oss på en härlig vandring genom ett rikt kulturlandskap. Samling vid Löfwings Ateljé kl 14:00. Håller på till ca kl 16:00

Mer information

n på arabiska

Evenemangsdatum: Hornborgas

För första gången erbjuder vi en guidning på arabiska. Tillsammans med en svensk naturguide och arabisktalande tolkar tar vi oss Fågeludden runt och berättar om svensk natur och Hornborgasjön. I sammarbete med Connect Falköping. Samling vid naturums parkering kl. 14 den 12 juni.

Mer information

ns tranor

Evenemangsdatum: Hornborgas

Kent-Ove Hvass, känd ornitolog, fotograf och radiopratare berättar och visar bilder under onsdagskvällens föredrag på Västergötlands museum. Anmälan: 0511-26070

Mer information

ing i Fornbyn

Evenemangsdatum: Hundutstä

Lördag 28 maj visas fågelhundar i Fornbyn.

Mer information

nybygget vid Hornborgasjön!

Evenemangsdatum: Invigning

Lördagen den 18 mars kl. 13 slår den nya byggnaden upp dörrarna vid Hornborgasjön. Det blir en fullspäckad och familjevänlig dag.

Mer information

Kulturväg Skaraborg

Evenemangsdatum: Invigning

Genom Skövde, Skara och Falköpings kommuner ringlar sig sju mil väg förbi en mängd sevärdheter och platser med unik kulturhistoria. Detta kan nu upplevas när du åker utmed Kulturväg Skaraborg som är namnet på den brun/vita turistväg som har skyltats upp. Invigning i Varnhem kl 16:00 2 juni.

Mer information

Uddetorpsskolan

Evenemangsdatum: Kosläpp p

Varje vår släpper bönderna ut sina mjölkkor på sommarbete. Det kallas för ko- eller betessläpp och för många människor har det blivit en tradition att åka ut till bondgårdarna för att se korna rusa ut i markerna. Söndag den 7 maj är det Uddetorpskossornas tur!

Mer information

på Djur & Natur

Evenemangsdatum: Lantbruksd

Välkommen på Lantbruksdag i Skara lördagen den 19 mars kl 10:00-13:00.

Mer information

en tala ut

Evenemangsdatum: Låt gosed

Det är svårt att förstå varandra om man inte talar samma språk, eller om man inte talar alls! Denna helg, 11-12 juni kl. 10-17, är alla gosedjur välkomna till naturum, så hjälps vi åt att artbestämma och tolka vad just din vän gillar att äta, bo o.s.v.

Mer information

blomstrande kraft

Evenemangsdatum: Lieslåtte

Gullviva, mandelblom, kattfot och blå viol i all ära - men hur bevarar vi dessa ängens blommor? Mats Rosengren är liemästaren bosatt i Bolum, som åker land och rike runt för att lära ut den anrika konsten att slå med lie. Kom för att testa och ta del av hans kunskaper. Samling vid naturums parkering

Mer information

andrarklubb: Kinnemilar 2016

Evenemangsdatum: Lundsbrunn

Lundsbrunns Vandrarklubb hälsar alla hjärtligt välkomna för att gå deras Kinnemilar från kl 8:30-10:00. Ett trevligt sätt att kombinera motion med naturupplevelse! Vi vandrar den 1 maj, 28 augusti, 25 september samt även den 9 oktober.

Mer information

rädgård

Evenemangsdatum: Mötesplat

Mötesplats trädgård är ett projekt som bland annat anordnar trädgårdsrundor med öppna trädgårdar i området runt Lidköping, Kinnekulle, Vara och Skara. Det blir tre tillfällen i sommar: 4 juni, 2 juli och 6 augusti mellan kl 10:00-17:00.

Mer information

ln tar ton

Evenemangsdatum: Nationalf

Nätterna är ljusa och under tre dagar, den 4-6 juni firar vi vår skönsjungande nationalfågel - koltrasten - lite extra vid pysselbänken på naturum Hornborgasjön.

Mer information

addermöss och fjärilar

Evenemangsdatum: Natten med

Svarta, små, snabba fladdermöss svischar genom sommarnatten. Lördagen den 19 augusti kl 21 hjälper fladdermusexperten Jens Rydell oss att höra, se och känna igen nattens flygande djur. Under natten träffar vi även nattfjärilarna. Samling i Doppingens hörsal invid naturum.

Mer information

sommarutställning

Evenemangsdatum: Naturbyrå

Nu öppnar naturum Hornborgasjön sin egen skattkista med fynd och spännande fakta om djur och växter. En interaktiv utställning full med luckor, lådor och dolda fack att utforska. Naturbyrån visas inne på naturum mellan 20 juni och 28 augusti.

Mer information

fågelkonsert

Evenemangsdatum: Naturnatte

Söndagen den 11 juni kl. 22 är det tid att gå på naturens egen konsert. Guide, orkesterledare och tolk i denna ljusa sommarnatt är Kent-Ove Hvass. Samling vid naturums parkering.

Mer information

en: Ett år vid Hornborgasjön

Evenemangsdatum: Onsdagskv

Vad finns mer än tranor vid Hornborgasjön? 2 mars kan du på Västergötlands museum följa med på en resa och ta del av sjöns fåglar och natur under ett år.

Mer information

ing runt Planteringen, Skara

Evenemangsdatum: Pilgrimsva

I vår tillvaro finns en allt större trötthet över materiella krav, ljudbrus, tidsbrist, splittring och att ständigt vara tillgänglig. Pilgrimens sju nyckelord beskriver nutidsmänniskans längtan och behov av inre frid: Frihet, enkelhet, bekymmerslöshet, tystnad, långsamhet, delande och andlighet. Pilgrimsvandringen ger dig möjlighet att landa i dig själv och möta Gud i naturen och bibelordet. En andlig orientering helt enkelt. Därför välkomnas du till Pilgrimsvandring runt Planteringen två onsdagar i sommar, 26 juli och 9 augusti kl 17.30. Vandringarna arrangeras av Planteringen, Svenska kyrkan och Gandviks orienteringsklubb. Temat för dagens vandring är ”Vem är det som kommer på vägen?” och den leds av Per Larsson, präst i Domkyrkoförsamlingen.

Mer information

ing

Evenemangsdatum: Pilgrimsva

Två onsdagar i sommar, 29 juni och 13 juli kl 17.30, välkomnas du till Pilgrimsvandring på stigarna runt Sommargården Planteringen. Ge dig själv en stund av stillhet i Guds natur - njut av skönheten och låt dina tankar ledas av bibelorden som är uppsatta längs vandringen.

Mer information

ingar på Planteringen

Evenemangsdatum: Pilgrimsva

I sommar har du möjlighet att kombinera pilgrimsvandring med orientering på stigarna runt Sommargården Planteringen.

Mer information

ning

Evenemangsdatum: Prova-på

Ta chansen att få prova på ridning. Söndagen den 17 april mellan kl 10:00-13:00 på ridskolan Skålltorp som ligger utanför Axvall. Du får en gratis ridlektion på ca 30 min!

Mer information

kt - ur ett svenskt och internationellt perspektiv

Evenemangsdatum: Religiös

Professor Lotta Berg föreläser om ämnet "Religiös slakt", medverkande officiell veterinär Nazer Arzoomand. Entré 80:- inkl fika. Tisdagen den 6 oktober på veterinärmuseet.

Mer information

förening sköter bigården i Fornbyn

Evenemangsdatum: Skara Biod

Tisdagskvällar maj till augusti från kl. 18 finns biodlare i bigården, Fornbyn, vid Västergötlands museum.

Mer information

alen 2017

Evenemangsdatum: Skara Häs

Missa inte Skara Hästivalen 2017, lördagen den 9 september mellan kl 10:00-17:00 på Axevalla travbana. Dagen bjuder på Clinics, uppvisningar, fika, mässa, hästloppis, ponnyridning, ponnytrav och shower..

Mer information

xklubbs höstutställning i Fornbyn

Evenemangsdatum: Skaraborgs

Välkommen söndag 18 september till den årliga höstutställningen av tax i Fornbyn Skara.

Mer information

Skålltorp

Evenemangsdatum: Sportlov p

Under sportlovet vecka 7 är det aktiviteter ute på Skålltorp och Skaraortens ryttarförening.

Mer information

naturum - rovdjurskul!

Evenemangsdatum: Sportlov p

Måndag och tisdag den 13 och 14 februari kl. 11:00-13:00 bjuder naturum Hornborgasjön in till rovdjurskul! Vad gömmer sig i den hemliga rovdjurslådan? Följ med naturums guider in i rovdjurens värld. Samling på naturums parkering ta med fika!

Mer information

naturum Hornborgasjön!

Evenemangsdatum: Sportlov p

Vi slänger ihop dagens lunch till ett gäng fåglar.

Mer information

ch fall i ån Flian

Evenemangsdatum: STF: Forsa

Den 20 april reser vi med egna bilar och besöker olika verksamheter och sevärdheter i Marum, Staka, Resville och Kristinedal. Guider berättar.

Mer information

al - Avelskon i väst

Evenemangsdatum: Sweden Nat

14-15 oktober på Uddetorps naturbruksskola Skara. CA 100 KOR OCH KVIGOR TÄVLAR - UTSTÄLLNINGSFÖRETAG CAFETERIA - LÖRDAG LUNCH I SKOLANS MATSAL 11.30-14.00 Fri entré!

Mer information

asutställningi Fornbyn

Evenemangsdatum: Taxklubben

Välkommen till Taxklubbens rasutställning i Fornbyn söndagen den 18 juni kl 9:30-14:00.

Mer information

ng i Fornbyn

Evenemangsdatum: Taxutstäl

Välkommen till Skaraborgs taxklubbs årliga sommarutställning i Fornbyn söndagen den 19 juni kl 09:30-14:00.

Mer information

n

Evenemangsdatum: Tranfestiv

Möt våren, maten, tranorna och naturen under tranfestivalen!

Mer information

Göteborgs Botaniska trägård

Evenemangsdatum: Utflykt ti

Följ med till Botaniska i Göteborg och få en guidning i den vackra trädgården den 15 september. Vi åker med buss från biblioteket i Skara kl 9:00 med hemresa kl 16:00. Gratis!

Mer information

Birds for Nerds – Birds and birdwatchers at Lake Hornborga

Evenemangsdatum: Utställni

En utställning på Västergötlands museum om Hornborgasjöns fågelliv igår och idag. Om fågelpassion och naturkärlek.

Mer information

Avelskon i väst

Evenemangsdatum: Utställni

Lördagen den 19 mars anordnas utställningen Avelskon i väst på naturbruksskolan Uddetorp. Det är cirka 80 kor och kvigor som är med och tävlar under dagen.

Mer information

ovdjurslådan?

Evenemangsdatum: Vad finns

Lördagen den 28/5 mellan kl 10:00-12:00 visar Nelly Grönberg upp sin rovdjurslåda. Kom och kika in i lådan så kanske du får känna på en björntand eller klappa ett lodjur!

Mer information

aborg

Evenemangsdatum: Vandra i S

Nu arrangeras det 7 olika vandringar, på tre vandringshelger under maj månad, i Skaraborg där deltagarna välkomnas att delta i kulturaktiviteter och promenera i natursköna miljöer med blommande körsbärsträd, ramslök och vitsippor.

Mer information

kvinnor i Bibeln

Evenemangsdatum: Vandring m

Välkommen med på en ca 3 km lång vandring längs Rosenstigen i Varnhem, där du får veta mer om några kvinnor i Bibeln. Lena Ringdahl leder vandringen. Samling utanför ingången till klosterkyrkan lördagen den 10 juni kl 10:00.

Mer information

i naturen

Evenemangsdatum: Vandringar

Vandringar i naturen runt i Skara. Söndag 26 november Klockan: 12:45 möts vi vid entrén till biblioteket Utrustning: Varma och tåliga kläder. Vi bjuder på fika. Vid frågor ring Conny Larsson 0510-779056 Gratis och öppet för alla!

Mer information

turlandskapet

Evenemangsdatum: Växter i

Torsdagskvällen den 22 juni kl. 19.00 kan du vandra bland trollsmultron, jungfrulin och grönvit nattviol ihop med Mats Rosengren, som berättar om kulturhistorien. Samling vid Heljesgården.

Mer information

emiär på Trandansen!

Evenemangsdatum: Webbkamera

Söndagen den 20/3 är det premiär för webbkameran. Live från Trandansen! Visning på hornborga.com.

Mer information

mligheter - en historia om geologi och arkeologi

Evenemangsdatum: Ytterbergs

Geologen Torbjörn Persson och arkeologen Anders Josefsson tar oss med till forna tiders landskap och liv. Söndagen den 11 september vid Ytterberg berättar de om Hornborgasjöns födelse och hur människorna som först kom hit levde. Samling vid naturum Hornborgasjön kl. 14:00. Ta med fika. Kostnad 50 kr

Mer information

Copyright - 2013. Producerad av: Websolution