/// Evenemang


ed Skara HF

Evenemangsdatum: After Matc

Kom till Jula Hotell & Konferens efter handbollsmatchen med Skara HF lördagen den 19 mars. Det serveras buffé för 99 kr och fina priser i baren. Välkomna!

Mer information

drabbade på något sätt

Evenemangsdatum: Alla blir

Till minne av vår vän Åsa! Måndagen den 15 maj träffas vi i Petersburg i Skara. Med start 17.30 kan du gå, lufsa eller springa valfri sträcka. Längst vägen väntar överraskningar och såklart blir det fika. Du har också chans att vinna fina priser. Startavgiften är på 100 kr eller valfritt belopp-kontant, webb eller sms. Allt för en god sak; att samla in pengar till Cancerforskningen!

Mer information

Skara 4-6 sept

Evenemangsdatum: Cykelfeste

Den 4-6 september blir det folkfest i Skara. För första gången arrangeras Cykelfesten. Festligheterna inleds med bike-off på fredagen och avslutas med den stora cykeltävlingen Tre berg på söndagen. Välkommen på en cykelfest i dagarna tre!

Mer information

hockeymatch till Jönköping!

Evenemangsdatum: Följ med

Åk med familjen på en riktig höjdarmatch mellan HV71 och sverigemästarna Skellefteå. Fika kl 15.00 Avresa från Vilanhallen, Fritidsgatan 13, den 25 januari kl 15.30. Hemkomst ca kl 23.00 Matchen, resan och fikat är gratis Egna utgifter: Vi stannar och äter hamburgare i Jönköping,

Mer information

ssa

Evenemangsdatum: Förenings

Den 21 maj mellan klockan 10-16 kan du prova på olika aktiviteter på Vilanområdet. Då visar 25 föreningar upp sin verksamhet såväl inomhus som utomhus. Ta med dig kompisar, vänner eller bekanta och testa något nytt. Dagen är till för alla intresserade i alla åldrar. Välkomna!

Mer information

l på Jula Hotell & Konferens

Evenemangsdatum: Fotbollskv

Zlatan på hemmaplan! Vi visar stormatchen mellan Malmö FF och PSG på storbilds-tv. Kom hit och känn stämningen!

Mer information

ra HF

Evenemangsdatum: Handboll:

Välkommen till Skara HF:s A-lag och deras spännande matcher i elitserien, eller SHE-ligan som det numera kallas!

Mer information

ra HK:s seriematcher

Evenemangsdatum: Handboll:

Handboll: Se Skara HK A- lag div 2 västra - herrar spela handbollsmatch i Skara Idrottshall.

Mer information

Friskis och Svettis!

Evenemangsdatum: Höstlov p

Vecka 44 tränar alla studerande gratis. Öppettider: se www.skara.friskissvettis.se Vill du träna andra tider? Bli medlem (100 kronor) och träna så mycket du vill en vecka.

Mer information

skis & Svettis

Evenemangsdatum: Höstlov:

Välkommen till Friskis & Svettis, Hälsans Hus, på höstlovet vecka 44.

Mer information

ra IK:s seriematcher

Evenemangsdatum: Ishockey:

Välkomna att se Skara IK:s A-lags seriematcher i en varm Skara Ishall.

Mer information

pen 18 juli

Evenemangsdatum: Jula Hotel

Golftävling på vår äventyrsbana med fina priser. Kom och utmana trav- och Skaraprofiler i Jula Hotell Open tisdag 18 juli!

Mer information

eedway på Axevalla

Evenemangsdatum: Long track

På Kristi himmelsfärdsdag 25 maj arrangerar Axevalla travbana Long Track Speedway med förare från Norge, Danmark, Finland, Sverige och Holland. Det blir också en klass för sportmaskiner och ett lopp för sidovagnar. Tävlingen startar klockan 13.00.

Mer information

Restaurang Enjoy

Evenemangsdatum: Musikquiz

Musikquiz med Daniel och Mats. Nu ska det slås fast, en gång för alla - vilka har bäst koll på musik? Samla ihop ditt lag om max fyra personer och var med i detta ärofyllda quiz, där musikmästarna av ska koras. 28/9 kl 19:00 på Restaurang Enjoy.

Mer information

ning på Ladies Place

Evenemangsdatum: Påsklovst

Påsklovsträning för tjejer i åldrarna 10-15 år på Ladies Place i Skara. Måndag 21/3 -Torsdag 24/3 kl 15:00-16:30 provar vi på olika typer av träning som exempelvis 3D-träning, intervallträning och step-up.

Mer information

en 10K

Evenemangsdatum: Pilgrimstr

Ett unikt traillopp på de gamla klosterstigarna mellan Varnhem och Gudhem.

Mer information

kwon-do & självförsvar

Evenemangsdatum: Prova på

Den 8 augusti kan barn och ungdomar mellan 8-15 år prova på Taekwon-do anpassat efter olika åldrar, som lek, sport eller självförsvar, under hela dagen på Vilans fritidsområde,

Mer information

ng på Axevalla

Evenemangsdatum: Reiningtä

Swedish Reining Horse Association hälsar välkomna till årets första tävling i reining, en fartfylld tävling i Stora Ridhuset på Axevalla den 21-24 april. Fri parkering!

Mer information

gala 2017

Evenemangsdatum: Skara Idro

Galan går av stapeln lördagen den 25 feb 2017 och speglar idrottsåret 2016. I och med Idrottsgalan vill vi skapa ett evenemang där vi möts över åldrar och idrotter och lyfter våra duktiga idrottsutövare, ledare och eldsjälar i våra föreningar. Start 18:30.

Mer information

amp 2017

Evenemangsdatum: Skara Mult

Skara Multi Camp är ett lägervecka för dig, tjej eller kille i åldern 10-13 år, som är intresserade av idrott eller kultur. Under veckan kommer du att få testa på handboll, fotboll, friidrott, ishockey, innebandy, schack, grafittimålning, teater, ponnytrav och ridning.

Mer information

st

Evenemangsdatum: Skara Stad

Skara Stadsfest lördagen den 18 juni blir en folkfest i Skara centrum! En heldag med artistframträdanden, barnaktiviteter, chokladhjul och karuseller. Restaurang Enjoy ordnar uteservering. Program: 11.00 DriLL & DruLL 12.30 Tidningslöpet 15.00 StenaLoppet 21.00 E-Type.

Mer information

med Street Star Cruisers

Evenemangsdatum: Skaraträf

17 juni kl 10:00-16:00 är det dags för årets utställning med Street Star Cruisers i Fornbyn. Amerikanska veteranfordon, Europeiska veteranfordon, MC, medlemmars bilar, knallar, motorsprängning mm. Errols änglar spelar under dagen.

Mer information

idning

Evenemangsdatum: SM i Weste

Välkommen till Axevalla travbana den 5-12 juli och Svenska Mästerskapet i westernridning. Sveriges bästa ekipage möts! Här bjuds det på AQHA, APHA, NSBA, NRHA, SRHA och SRCHA show. Det finns även utställare samt servering i ridhuset.

Mer information

ed Friskis & Svettis

Evenemangsdatum: Sommarjymp

Friskis & Svettis i Skara bjuder på utejympa i Stadsträdgården, framför muséet, under sommaren. Måndagar mellan kl 18:30-19:30 från den 1 juni- 17 augusti. Vid regn är vi inomhus i Friskis & Svettis lokal men då kl 18:45. Det är gratis för alla!

Mer information

p 2017

Evenemangsdatum: Sommarland

Sommarland Cup anordnas av Skara FC i samarbete med Skara Sommarland och spelas den 4-6 augusti.

Mer information

ara 2018

Evenemangsdatum: Sportlov i

12-18 februari är det sportlov i Skara kommun. Här kan du läsa om allt spännande som händer denna vecka.

Mer information

Axevalla Travskola

Evenemangsdatum: Sportlov p

Sportlov på Axevalla Travskola tisdagen den 16 februari! Välkommen till travskolan och var med om en riktig lektion. Du får borsta och pyssla med ponnyerna tillsammans med travskolans personal. Ingen förkunskap krävs! Åldersgräns: 5 år.

Mer information

lla Vasaloppet" i Petersburg

Evenemangsdatum: Sportlov:

"Lilla Vasaloppet" för barn i Petersburg torsdagen den 18 februari kl 10:00-12:00. Prisutdelning där alla får medalj. IK Gandvik bjuder på varmkorv med bröd och kaffe till föräldrarna!

Mer information

rkepass och innebandy

Evenemangsdatum: Sportlov:

Passa på att idrotta med Varnhems IF under sportlovsveckan!

Mer information

Evenemangsdatum: Sportnatte

Fredag den 16 februari kl 17:00-22:00 anordnas återigen Sportnatten på Vilans fritidsområde. Under kvällen får du pröva på olika sporter och aktiviteter, som leds av föreningslivet i Skara.

Mer information

äff-badminton i Vilanhallen

Evenemangsdatum: Språkvän

Kom och prova på Badminton! För dig mellan 10-99 år. Vilanhallen på Vilans fritidsområde vid flera tillfällen: 28/2, 7/3, 14/3, 21/3, alltid kl 16:00-17:30.

Mer information

ring på Skara Sommarland

Evenemangsdatum: Sprintorie

Sveriges största sprintorientering arrangeras av IK Gandvik på Skara Sommarland för 21:e gången, söndagen den 4 juni där första start går tidigast 08:30. 3000 deltagare förra året!

Mer information

et på Axevalla Travbana

Evenemangsdatum: StoChampio

StoChampionatet är i år den 21-23 juli på Axevalla travbana som är Sveriges fjärde största travbana. I dagarna tre är det stor travfest med över 30 000 besökare! Vi bjuder på travsport i toppklass och vi kör hela 40 lopp med en prissumma på över 8 miljoner!

Mer information

ong 2017 Istrums SK Friidrott

Evenemangsdatum: Tävlingss

Istrums SK Friidrott arrangerar i år fyra tävlingar: Lilla Skarakampen, Skararacet, Skarakampen och IstRun, ett halvmaraton.

Mer information

enn 21 januari 12:30

Evenemangsdatum: Tjôta med

21 januari Fotbollssnack med Glenn Hysén. Glenn kommer till Jula Hotell & Konferens och pratar minnen och anekdoter före och efter Liverpoolmatchen. Tid: 12:30

Mer information

an på cykel

Evenemangsdatum: Tranrikesr

Tranrikesrundan på cykel är i år lördag den 28 maj. Ett motionslopp för hela Skaraborg, banorna sträcker sig främst mellan Falköping och Skara. Start från Stora torget i Falköping i grupper med 30 minuters mellanrum.

Mer information

alla Travbana

Evenemangsdatum: Trav på A

Trav på Axevalla Travbana som är Sveriges fjärde största travbana. Kom och spela på hästarna och ät gott på någon av restaurangerna!

Mer information

ag med Friskis&Svettis

Evenemangsdatum: Träningen

Välkomna på jympa till musik från 70- och 80-talet i Vilanhallen kl 11.00 den 14 oktober.

Mer information

ag

Evenemangsdatum: Träningen

Lördagen den 17 oktober är det Träningens dag. Då kan du passa på att träna gratis med Friskis & Svettis.

Mer information

n nya cykelutmaning på klassisk mark!

Evenemangsdatum: Tre Berg -

Den 6 September 2015 går det första Tre Berg - The Race av stapeln. Tre Berg är din nya cykelutmaning på klassisk mark! Loppet körs som motionslopp och som elittävling Mösseberg, Billingen och Kinnekulle - Tre Berg. Det är också namnet på en ny cykeltävling som har premiär den 6 september 2015.

Mer information

e Race 2016

Evenemangsdatum: Tre Berg -

Tre Berg 2016 går av stapeln den 3 september. 4500 cyklister lämnar Vilanområdet, Skara och ger sig ut på dom vackra 180 (eller 90) kilometrarna över våra tre berg i Skaraborg. Målgång sker på Järnvägsgatan i Skara.

Mer information

Evenemangsdatum: Tre Berg G

Fredagen den 2 september går Tre Berg Grandprix av stapeln mitt i Skara centrum. Preliminära starttider: Damer Elit 18.15. Herrar Elit 19.00.

Mer information

teringen!

Evenemangsdatum: Upptäck P

Lördag 10 juni kl 15.30 inbjuds alla språkvänner och andra intresserade till en prova på-dag på Planteringen. Testa minigolf, fotboll, volleyboll, grilla med scouterna. Dagen avslutas med afrikainspirerad musikgudstjänst med Esperance kl 18.

Mer information

g

Evenemangsdatum: Valle Vand

Årligen återkommande vandring på varierande underlag; stigar och grusvägar i Vallebygden fredagen den 12 maj, med start vid Flämslätt mellan kl 17:30 och 19:00!

Mer information

aborg

Evenemangsdatum: Vandra i S

Nu arrangeras det 7 olika vandringar, på tre vandringshelger under maj månad, i Skaraborg där deltagarna välkomnas att delta i kulturaktiviteter och promenera i natursköna miljöer med blommande körsbärsträd, ramslök och vitsippor.

Mer information

en 2017

Evenemangsdatum: Västgöta

Västgöta Open i schack äger rum den 18-19 februari på Skara Stadshotell mitt i Skara centrum, granne med Djäkneskolan. Välkommen!

Mer information

en i schack

Evenemangsdatum: Västgöta

Välkommen till Västgöta Opens schacktävling i Skara lördagen den 20 februari kl 11:00 samt söndagen den 21 februari kl 9:00 på Stadshotellet.

Mer information

ng på Axevalla

Evenemangsdatum: Westerntä

Westerntävlingar i reining "HorsePower Fall Classic" i körhallen på Axevalla Travbana den 30 oktober - 1 november. Lördag kväll är det Halloweenfest med kostymtävling samt en välgörenhetsklass där samtliga startavgifter för klassen skänks till Rädda Barnen.

Mer information

ngar på Axevalla

Evenemangsdatum: Westerntä

Westerntävlingar i grenen Reining, 11-13 september i ridhuset vid Axevalla travbana. Skandinaviens främsta ryttare i grenen möts. Fri entré. Välkomna på ett familjeevenemang med fart och fläkt!

Mer information

ndkanten

Evenemangsdatum: Yoga vid s

Yogaläraren Åsa Flodin guidar oss genom en inre resa i yogans tecken, med blicken ut mot Hornborgasjön. Söndagen den 14 maj kl. 14.00 träffas vi, både nybörjare och mer vana. Vid regn är vi inomhus. Ta gärna med matta, det finns även att låna. Samling vid naturum.

Mer information

Copyright - 2013. Producerad av: Websolution