/// Skara Djursjukhus

  • Skara Djursjukhus

Djursjukhus för smådjur


VÄLKOMMEN TILL SKARA DJURSJUKHUS

Till oss är du välkommen med alla dina sällskapsdjur, små som stora. Vår idé är att ge kvalificerad djursjukvård och personlig service på ett modernt och välutrustat smådjursjukhus. Djurkliniken är välutrustad och vi har ett brett utbud av tjänster åt er djurägare. Vi hjälper er med alla slags smådjur – hund, katt, kanin, marsvin mm.

Välkomna!

POLIKLINIK

På polikliniken sker alla rutinmässiga besök. Vi vaccinerar, undersöker, tar blodprov mm. Kliniken har tre ljusa poliklinikrum.

 

OPERATION

Vi utför nästan alla förekommande mjukdelsoperationer, både tidsbokade och akuta. Operation är utrustat med endoskop som vi utför undersökningar i magsäck och tarm med. Vi erbjuder även ortopedi då i samarbete med Alingsås Djursjukhus. Operationssalen är välutrustad och modern.

 

STATIONÄRVÅRD

På stationärvårdsavdelningen tar vi hand om inneliggande patienter. Det kan vara nyopererade djur som behöver extra omvårdnad utöver det man som djurägare kan klara av själv. Vi har också sjuka djur som behöver dropp och medicinering mm samt djur som genomgår mer omfattande utredningar.

 

DIGITALRÖNTGEN

Vår digitalröntgen är i toppklass. Den är mycket värdefull i vårt diagnostiska arbete. Vår utrustning är helt ny vilket innebär lägre strålningsdoser för både djur och människor. Vi utför mjukdels-, skelett- och kontrastundersökningar. Du är även välkommen till oss för armbågs-, knä- och höftledsröntgen, allt enligt Svenska Kennelklubbens regler. Vi framkallar dessutom digitalt, dvs bilden hamnar direkt i datorn, utan att det behövs kemikalier vilket både sparar miljö och tid.

 

DIGITAL TANDRÖNTGEN

Våra tandpatienter får ofta genomgå digital tandröntgen i samband med att man drar ut tänder eller vid diagnostisering av olika tandsjukdomar.

 

ULTRALJUD

Ultraljudet använder vi till fosterdiagnostik, för leta urinstenar i urinblåsan, diagnosticera livmodersjukdomar, titta på andra inre organ med mera.

 

LABORATORIUM

I vårt laboratorium kan vi snabbt utföra de flesta analyser medan du väntar, t.ex. bedömning av infektionsbild och anemi, lever- och njurvärden m.m. Dessutom kan vi utföra snabbtester av t.ex. sköldkörtelhormon, fästingburna sjukdomar eller bukspottkörtelns funktion.

 

BLODTRYCKSMÄTNING

Om veterinären misstänker att ditt djur har högt blodtryck gör vi blodtrycksmätningar.
Copyright - 2024. Producerad av: Websolution