/// Inför stundande lusse

10 december / 2014

Inför stundande lusse

Efter vår nystart i höstas med Skaras nattvandrare har vi blivit tillfrågade att blogga här på LoveSkara. Självklart tackade vi ja då vårt mål är att sprida information om oss, vad vi gör och hur läget är på stan under de nätter vi arrangerar nattvandringar i vår stad. Gå in och Gilla Skaras nattvandrare och LoveSkara på facebook så får ni där ständigt uppdaterad info om kommande nattvandringar.

Tidigare har nattvandrarna bara riktat sig mot högstadieföräldrar, vår nystart innebär att vi nu riktar oss till alla vuxna. Bara genom att synas och finnas på stan gör en oerhörd nytta, det skapar trygghet och har en lugnande effekt.

Mörkret har ju kommit och vintern är påväg. Såg på nyheterna i morse att det skulle bli snö imorgon. Med blandade känslor tänkte jag ”Äntligen lite pulkaåkning för alla barn”, och i nästa sekund tänkte jag ”Har vi filtar så det räcker inför lussenatta?” Hur många har inte känt nylonstrumporna frysa fast på benen under lusse? Som tur är ska det inte bli så kallt, men det räcker med det lilla för att en olycka ska vara framme en natt som denna.

För mig var det en självklarhet att gå med i nattvandrarnas nätverk nu i höstas. Jag minns själv hur bra ”dom där i gula västar” va att ha ibland om någon behövde hjälp. Eller när man kunde gå in i bullbussen och värma sig med varm dryck och bulle. Kanske inte alltid uppskattat att ha sin mamma eller pappa på stan, men min mamma lärde känna alla mina vänner och fick stort förtroende av dem. Vilket medförde mycket positiva effekter i många år framöver.

Så i samband med torsdagens lussefirande bjuder vi in alla vuxna som vill vara med att nattvandra.

Ingen föranmälan krävs, samling på Seniorcafét på Skaraborgsgatan kl 22.00.

Välkomna! Jag hoppas vi ses!

Jessica Magnusson

Skribent: Skaras Nattvandrare
Inlägget skrevs 2014-12-10, kl 12:02

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2023. Producerad av: Websolution