/// Kom och nattvandra

5 juni / 2015

Kom och nattvandra

Torsdagen den 11 juni är det skolavslutning för grundskolorna i Skara och åter dags för nattvandring. Det är samling på Seniorcafét kl 22.00, där jackor och reflexvästar kommer att delas ut och polisen finns på plats för att informera om kvällen. I år har Stureplan disco för årskurs 7-9 mellan 21.00-01.00 med gratis inträde. De bjuder även på snacks och dricka och självklart är det alkohol- och drogfritt. Ni kan läsa om detta på deras facebooksida ”Stureplan Skara”.

Jag vill poängtera att ALLA vuxna är välkomna att nattvandra. Det behöver inte enbart vara föräldrar till tonåringar – varför inte far- och morföräldrar, grannar eller ett gäng vänner?

För mig blir det min första nattvandring och jag vet inte riktigt vad jag kan förvänta mig. Då jag inte är uppvuxen i Skara, så har jag som tonåring inte heller stött på föräldrar i gula jackor. Idén tycker jag är fantastiskt bra, så det känns självklart för mig att ställa upp. Jag har förstått av tidigare nattvandrare att förutom att hjälpa tonåringar som har blivit lite överförfriskade, så är det även mycket trevliga konversationer med ungdomar som kommer fram och pratar med nattvandrarna bara för skoj skull.

Eftersom jag har kompisar som nattvandrar, så vet jag att jag kommer traska runt med trevligt sällskap, oavsett vad kvällen bjuder på. Så varför inte samla ihop ett gäng och anslut er till oss! Jag ser fram emot en kväll i sällskap med trevliga människor, samtidigt som jag kan hjälpa till där det behövs eller bara finnas till hands.

Jag hoppas att vi kommer vara många som finns där för våra ungdomar denna skolavslutningskväll. Låt dom få känna tryggheten i att det finns vuxna på stan som bryr sig om dom.

/Annika Thorstensson

Skribent: Skaras Nattvandrare
Inlägget skrevs 2015-06-05, kl 13:12

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution