/// Om Kerstin Persson

Vem är du?


Mitt namn är Kerstin och jag har haft Skara i mitt hjärta sedan jag för ett ganska stort antal år sedan hamnade på Katedralskolan. På den tiden hörde vi varabor till Katedral, något jag fortfarande är lycklig över då det gjorde att jag fick en relation till staden i allmänhet och skolan i synnerhet. Alltså, uppvuxen i Vara, studerat, rest, arbetat och bott på många ställen såväl i Sverige som utomlands. När barnen var små valde vi att flytta tillbaka till Skaraborg och Skara. Det har bidragit till ett rikt och innehållsrikt liv med många möjligheter.

Var och hur bor du?


Jag bor högst upp på Skaraberg, granne med skog och äng, tillsammans med man och hund då barnen nu studerar och jobbar på annat håll. Det tar ca 4 min till Katedralskolan och ca 6 min ner till centrum med cykel.


Vad jobbar du med?

Katedralskolan är platsen för min dagliga gärning, där jag varje dag inspireras av möten med härliga ungdomar. Jag undervisar i spanska och engelska och har de senaste åren varit med och implementerat vårt internationella IB-program. Då internationella kontakter ligger mig varmt om hjärtat har jag under många år arrangerat utbytesresor med Spanien mm.

Hur gammal är du?

55 år

Vad har du för fritidsintressen?


Under 2015 ska jag slutföra min halvklassiker så träning är en av mina fritidssysselsättningar. Grundkonditionen kan jag tacka cykelturer till skolan, hundpromenader och Friskis och Svettis Skara för. Jag tävlar Rallylydnad med Hulda, vår Tollare på tre år. Att få sjunga tillhör livets måsten och jag är aktiv i Domkyrkan bl a genom att sjunga i Domkyrkokören. I år har jag förmånen att få vara president i Skara Rotaryklubb. Annars är sommarhuset utanför Lysekil ett av mina smultronställen när jag inte är ute och rör på mig i världen. Att vara öppen för andra kulturer och levnadssätt är viktigt. Senast var jag i Tanzania där min familj, främst min man, är delaktig i uppbyggnaden av en förskola. Att få tid att träffa familj och vänner är förstås något av det allra viktigaste i livet.

Om LoveSkara-bloggen

Vilka ämnen skriver du om?


Jag kommer att skriva om det som känns meningsfull och aktuellt för tillfället.  Det blir förstås utifrån mitt perspektiv som boende och verkande i vår vackra lilla stad och allt jag upplever att just det bidrar till i mitt liv.

Varför bloggar du på LoveSkara och har du något mål med din blogg?

Jag tycker att Skara erbjuder en livskvalitet utöver det vanliga. Om jag kan få upp ögonen hos några fler för denna vackra lilla stads förtjänster är jag glad. Det finns anledning att känna stolthet över att vara skarabo.

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution