/// Ny termin med nya utmaningar sam...

7 september / 2015
Taggar: , Katedralskolan, Rosers, OP

Ny termin med nya utmaningar samt en fin högtid.

En av fördelarna med att vara lärare är att man varje höst får börja på nytt. Glada återseenden med elever och grupper man har undervisat tidigare och spännande med nya där inspirerande möten med unga människor väntar. Hur ska vårt år tillsammans bli? Hur ska vi kunna berika varandra? Det som av administrationen har planerats i ett schemaprogram med tidspositioner och färger ska bli liv och gärning. Jag och just de elever som anförtrotts mig ska dela en liten sträcka av vår resa tillsammans genom livet. I det ligger en stor utmaning. Jag vill ju att de ska lära sig så mycket som möjligt inom mina ämnesområden. Jag vill ju att de ska få så bra resultat som möjligt, men framför allt vill jag ju att de ska lämna skolan med en tro på livet, sig själva och framtiden.
När man har en stor del av sin undervisning på IB-programmet väntar en stor högtid strax efter skolstart- vår traditionella Diploma Ceremony. De IB-elever som tog studenten i juni kommer tillbaka första lördagen i september för att få sina välförtjänta diplom och för att fira tillsammans med sina lärare och med nära och kära. Detta gör vi under högtidliga former med start i Domkyrkan och därefter mingelparty på Rosers. Jag tror att Katedralskolan i Skara har en av de finaste "Diploma Ceremonies" i världen! Tänk vad vi kan i vår lilla stad när vi samarbetar! Domkyrkans präst Britt-Marie Hjertén hälsar oss välkomna med ett tänkvärt och insiktsfullt tal med budskapet om att "verka och göra gott i det lilla kan vara väl så stort och värdefullt som att finnas i de stora sammanhangen" med Moder Theresa som förebild, MOP-eleverna Johan Carlsson och Connor Hansson framför finstämda och väl valda stycken och Katedralskolans flickkör OP bidrar med sin skönsång. Därutöver kommer tal och diktläsning av IB-elever och lärare på programmet.
Att få återse de här ungdomarna innan de bokstavligen tar steget ut i livet känns som ett privilegium. Vi lärare har ju följt dem under tre år och glatt oss, bekymrat oss, svettats och hoppats tillsammans med dem fram till de tillfällen när externa examinatorer har utvärderat deras kunskaper. I år, igen, stod sig Katedralskolan väl i världskonkurrensen - Vi fick en medelpoäng på 33 och världsmedel ligger på 29. Många av ungdomarna kommer att gå vidare ut i världen till fortsatta studier, medan andra kommer att stanna på hemmaplan och fortsätta att förkovra sig i studier eller arbete. Vi önskar dem allt gott!
Nu har ännu ett nytt läsår börjat och just nu är det dags att lägga sista handen vid morgondagens lektioner. I morgon väntar en ny arbetsdag.

Skribent: Kerstin Persson
Inlägget skrevs 2015-09-07, kl 21:27

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution