/// Ledarskapsinspiration för unga m...

25 mars / 2015

Ledarskapsinspiration för unga med Rotary

Jag är alldeles uppfylld av helgens begivenhet! Jag är i år stolt president i Skara Rotaryklubb. Tillsammans med vår systerklubb Skara Borgen anordnade vi i helgen ledarskapsinspiration för unga under konceptet RYLA Young (Rotary Young Leadership Academy) Vi bad lärarna på samtliga program på Katedralskolan och på Uddetorp att nominera ungdomar som var goda förebilder och hade ledarskapstalang. Hela 26 intresserade, engagerade och nyfikna ungdomar i åldrarna 17-19 år kom. Vi höll till i Music Factorys vackra och ändamålsenliga lokaler. Fika, godis, pizza var givna ingredienser, men viktigast var förstås att få träffa, lyssna på och utbyte erfarenheter med intressanta personer från Skara med omnejd, alla med bred ledarskapserfarenhet. Bland föreläsarna och workshopledarna fanns Anna-Karin Hallgren, Tina Karling Hellsvik, Åke Bonnier och Håkan Persson. Några kommentarer från utvärderingarna:

"Jag kände igen mig i så många situationer som beskrevs. Tänk att få veta hur man kan påverka sina svagheter och jobba på sina styrkor."

"Vi blev peppade på ett positivt sätt och fick träffa många intressanta människor."

"Oerhört lärorikt! Så mycket jag lärt mig om ledarskap och kommunikation på så kort tid har jag inte lärt mig på hela min livstid."

"Det här var ett positivt steg på vägen till min ljusa framtid."

Jag började med att skriva att jag är stolt president i Skara Rotaryklubb. Många har fördomar om Rotary som en allmänt gubbig förening för inbördes beundran. Tvärtom kan jag meddela! Med hjälp av det nätverk av engagerade människor som Skaras båda Rotaryklubbar utgör kan vi bjuda många människor på spännande erfarenheter och värdefulla kunskaper. Rotarys motto är "Service above self". Ryla Young är exempel på ett lokalt engagemang men Rotary är även ett världsomspännande nätverk som jobbar med många internationella projekt som t ex ungdomsutbyten. Dessutom har Rotary tillsammans med Bill Gates bidragit till att Polio nästa är utrotat i världen. I Skara är vi två Rotaryklubbar med ungefär 70 medlemmar i varje; Skara Rotaryklubb som träffas på onsdagar kl 12.00 på Skara Stadshotell och Skara Borgen som träffas varje måndag kl 12.00 på Jula Hotell. Fler klubbar hittar du på www.rotary.se. Rotary

Skribent: Kerstin Persson
Inlägget skrevs 2015-03-25, kl 20:56

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution