/// I ateljén

30 mars / 2013
Taggar: barn, skara, carla

I ateljén

Det gäller att välja sina tillfällen när man har två små barn. Att gå till fotografen direkt efter att en tvååring precis har blivit hämtad från förskola kanske inte är den bästa tidpunkten. Men det är lätt att vara efterklok och man lär så länge man lever. Jag lär mig mycket som småbarnsförälder....väldigt mycket

Carla


Vi gick till Carlas studio på Klostergatan i Skara för att fotografera våra två små prinsessor. Detta gjorde vi även när vi bara hade en tjej och vi blev jättenöjda med resultatet.
När vi kom till ateljén så visade det sig att vår äldsta dotter var trött efter en intensiv dag på förskolan. Vi hade dock förberett med tilltugg och diverse leksaker för att stävja den eventuella rastlöshet och tristess som kunde infinna sig. Det visade sig snart att våra försök var tämligen fruktlösa. Det gick jättebra de första 10 min men tålamodet tröt snart och K tyckte att det var betydligt roligare att springa runt, än att vara still och bli fotograferad. Lilltjejen var däremot lugnet själv och poserade vant framför kameran

Det är lätt att inse att man måste besitta ett enormt tålamod som fotograf, och det gäller nog inte bara när det gäller att fotografera barn. Carla lyckades ändå få till några riktigt bra bilder och jag ger en eloge till Carla för att hon behöll sitt lugn och skötte sitt jobb på ett utmärkt vis!

Närhet


Jag måste samtidigt slå ett slag för bekvämligheten och smidigheten med att bo i Skara. Att kunna ta en promenad på 5 minuter för att t ex fotografera sina barn är helt överlägset. Att sedan Carla kommer in till mig på mitt arbete med bilderna på en cd samt en bild på vår 8-månaders bebis som hon själv tyckte blev väldigt bra gör ju inte saken sämre. Det är för övrigt just den bilden som jag visar i detta inlägg.

Kontaktuppgifter till fotografer


Här är kontaktuppgifter till de 2 fotografer jag känner till i Skara. Finns det fler så kommentera gärna så lägger jag upp kontaktuppgifter till dessa.


Berit Abrahamssons Foto
Djäknegatan 4
532 30 Skara
Mobil: 0703077697
Ateljén är öppen onsdagar 16.00-19.00 samt alla andra dagar efter överenskommelse
berit@beritabrahamsson.se

Ateljé Carla
Klostergatan 6
53230 Skara
Mobil: 0702036263
Ateljen är öppen efter överenskommelse
ck@ateljecarla.com
www.ateljecarla.com

Skribent: Daniel Pettersson
Inlägget skrevs 2013-03-30, kl 11:30

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution