/// Det är betydligt enklare...

23 januari / 2013
Taggar: löpning, tennis

Det är betydligt enklare...

...att ha ett mål när jag ska ge mig ut på en runda. Innan idag så hade jag inte varit ute och joggat på säkert två månader. Jag har dock spelat en del tennis och det är just detta som har fått mig att dra ur pluggen för denna alternativa motionsform. Skara Tennisklubb har nämligen startat upp en tennisliga som jag har anmält mig till och inför denna serie så vill jag vara i lite bättre form helt enkelt. Det är runt 20 deltagare som är indelade i 4 "divisioner". Alla möter alla i respektive grupp och vinnaren går upp till nästa division och den som kommer sist åker följdaktligen ner ett steg. Jag har min första match på söndag och detta evenemang är alltså kicken som har fått mig att ge mig ut på en tur idag. Att det sedan var 12 minusgrader i min comeback har mindre betydelse

Hälsans Skara


På tal om just joggning eller löpning så finns det förutom Petersburg och Planteringen, en utmärkt (i dubbel bemärkelse) slinga som är döpt till "Hälsans Skara". Den är markerad med röda skyltar utmed gång och cykelvägar i sta´n, bortsett från skaraberg där markeringen är blå. Om jag inte minns helt fel så är hela rundan inklusive skaraberg drygt 10 km och stadssvängen är runt 8km. Rundan är ett trevligt sätt att se Skara samtidigt som du rör på dig. Det funkar ju givetvis att gå, cykla, åka rollerblades eller hur man nu vill ta sig fram.

Skara Stadslopp


Jag fick en flashback när jag var ute på min tur idag och jag kom och tänka på stadsloppet som arrangerades i Skara under några år. Detta skulle ju vara hur kul som helst att återskapa.
Jag är övertygad om att arrangemanget skulle locka både löpare och publik. Frågan är bara hur man vinner över Gandvik, enda sättet är väl att gå med i föreningen själv?
Det återstår att se om detta evenemang kommer att se dagens ljus i staden igen. Jag välkomnar det definitivt i varje fall.

På återseende...

Skribent: Daniel Pettersson
Inlägget skrevs 2013-01-23, kl 22:58

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution