/// Tillfrisknande

16 februari / 2013

Tillfrisknande

Det har varit 3 sega veckor med influensa som nu har passerat alla i vår familj. Jag kan inte erinra mig att jag har varit borta från jobbet så många dagar i följd förut, bortsett från semester då givetvis. Det ska bli riktigt skönt att gå tillbaka i veckan, framför allt att få komma in i lite tidsmässiga rutiner. Jag längtar också efter att få komma ut och röra på mig, spela tennis och med glädje kunna se fram emot helgen igen.

Melodifestivalen igen


När jag i princip bara har varit hemma så har en höjdpunkt varit att få slå mig ner i soffan och bevittna detta spektakel. Melodifestivalen är ingen tävling i musik längre men det är ju inget nytt. Det som förvånar mig är hur många som reagerar och påpekar detta efter varje deltävling. Det skrivs att melodifestivalen är helt värdelös, bidragen är superdåliga, det plagieras hit och dit och många ska aldrig mer se på eländet. Likväl så ökar populariteten för varje gång och de flesta som säger att de aldrig mer ska se på programmet sitter där nästa lördag igen Vi tycker om att gnälla och kritisera, och orden är oftast hårdare framförda än vad de är menade. Sedan är det ju så att låtar ofta har en tendens att växa för varje gång vi hör dem. Att vi får höra dem om och om igen på t ex radion gör att låtarna sätter sig, vare sig vi vill eller inte och efter ett par år så säger vi att den där låten var rätt bra egentligen
Vilken låt var då bäst enligt mig efter deltävling 3? Jo, jag får nog säga att jag gillar Martin Rolinskys låt mest. Inte hela låten utan enbart refrängen egentligen. Jag läste ett antal olika inlägg på facebook om att bidraget är väldigt likt någon eller några låtar med Modern Talking men det håller jag inte med om. Däremot är låten lik många av BWO´s låtar från förr. Den lilla likhet jag hör med Modern Talking skulle isf vara att Martin och kören går upp några oktaver efter första delen av refrängen som i princip alla av Modern Talking-låtarna gjorde.

Hör exemplen som börjar 0,46 in i den här mixen:

Kören till de flesta av Modern Talking´s låtar var för övrigt en egen grupp i sig som hette Systems in Blue!

Jag är dessutom lite förvånad att State of Drama gick direkt till finalen. Jag tycker att låten är riktigt bra även om bandets medlemmar representationsmässigt är en blandning av ett antal olika genrer, men det har nog sin charm det med. Att sedan Ravaillacz följer med till finalen är föga förvånande. Ytterligare ett tecken på att det inte längre är en tävling i musik vi beskådar


Nej, nu är det dags att kolla avslutningen på skidskytte-vm i Nove Mesto. Hoppas att någon eller några av de svenska herrarna kan slå till med medalj!

Skribent: Daniel Pettersson
Inlägget skrevs 2013-02-16, kl 18:12

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution