/// Nya tider

15 april / 2013
Taggar:

Nya tider

Efter 20 år i hemelektronikbranschen är det nu dags för mig att säga adjö. Jag har sedan studenten varit branschen trogen och endast gjort sporadiska utflykter för att sedan återvända.

Kedjorna


Efter studenten så började jag arbeta på Schönborgs Ljud och Bild i Skara. Schönborgs låg där Willys ligger idag. Under mitt sista år på gymnasiet så praktiserade jag där ett par dagar i veckan och fann rätt snart att detta var "min grej". Sedan dess har jag arbetat i kedjor såsom Expert, Audio Video, On/Off, Euronics samt även på Elektronikpalatset ute på Köpstaden. Jag har under dessa år kommit i kontakt med oerhört många människor vilket har gett mig ett enormt socialt utbyte. Det utbytet har varit oerhört nyttigt för mig och avspeglar sig idag i min personlighet. Hmm.....sitter jag här och skriver CV nu igen...?

Förändringar


Jag har alltså sagt upp mig och samtidigt skrivit på ett nytt anställningskontrakt. Det känns som om jag kastar mig ut i arbetslivet igen utan fallskärm. Jag har levt en minst sagt trygg tillvaro i mitt arbete under dessa år. Men tryggheten har även utmynnat i brist på motivation och spänning. Egentligen så borde jag kanske ha skiftat arbete tidigare men som sagt, jag vet vad jag har och jag vet inte vad jag får. En situation som jag har varit rätt nöjd med.


Men självklart så finns det många andra fördelar för mig och min familj som följer med denna förändring. Den största fördelen är utan tvekan arbetstiderna. Med två små tjejer hemma så går det knappt att beskriva hur mycket det gör att komma hem en och en halv timme tidigare på dagarna, inte jobba helger samt vara ledig över jul. Tiden är rätt för förändring och beslutet känns kanonbra. Det känns även jättebra att få se mer av min älskade sambo (det var nog bäst att få med det oxå).
Det känns däremot märkligt att mina barn kommer att växa upp med uppfattningen om att jag inte arbetar i butik. Det är ju det enda som har existerat för mig fram till nu. Chansen finns ju självklart för ett återfall men det känns oerhört avlägset nu givetvis.

Framtiden


Jag kommer att sakna alla mina kunder även om jag kommer att träffa många av er igen i olika sammanhang. Jag hoppas även att vi fortsätter att handla vår hemelektronik i Skara. Nu har åtminstone Källs Radio Tv fått en kund till

Vart jag ska börja? Jag återkommer om det...

Skribent: Daniel Pettersson
Inlägget skrevs 2013-04-15, kl 22:20

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution