/// Vasaparken

6 maj / 2013
Taggar: tennis, vasaparken, vilan

Vasaparken

Våren har äntligen infunnit sig, om än ganska sent. Vi får hoppas att sommaren sträcker sig till oktober för att kompensera förlusten av vårväder i april.

Efter en lång höst och vintersäsong i tennishallen vid Vilans fritidsområde så är det dags att spela tennis utomhus igen.
Personligen så gillar jag gruset bättre än filtmattan i hallen. Men det är inte bara att plocka fram grusskorna och åka ner och spela. Banorna behöver fixas till och i år är det lite mer jobb än vanligt.

Grusbanorna


Skaras utebanor ligger i Vasaparken bredvid vandrarhemmet. På åttiotalet när tennisen hade sin absoluta boom i Sverige så var det febril aktivitet nere i parken. Det var t ex tävlingar som drog en intresserad tennispublik. Tennisstugan var i fint skick och man ordnade servering, och det fanns fungerande omklädningsrum med dusch och toalett. Det låg även en kiosk precis intill banorna där man kunde köpa glass och tidningar.

Men intresset svalnade så småningom och den svenska tennisens glansperiod dog sakta ut och så gjorde även intresset i viss mån för tennis i Skara. Det har dock alltid funnits eldsjälar som har hållit själva banorna vid liv år efter år. Även om banorna skulle behöva lite ordentligt markarbete så går det att få bra ordning på dem genom att fylla på med grus och bulta och det är det som görs varje år utan att det krävs någon större ekonomisk investering.

Seriespel


Tennisen i Skara har dock fått en liten revival, dels lite tack vare skarabröderna Ymers framfart i tenniscirkusen, och fler spelare söker sig till både hallen och ner till Vasaparken. Vi har t om anmält lag till olika serier och förra säsongen så vann A-laget sin grupp och gick upp en division. Vi har fått nya spelare och skakat liv i ett par gamla "stjärnor". Med detta så följer även ett större engagemang för utebanorna. Utan att nämna några namn så är det en klick på 4-5 personer som lägger ner väldigt många timmar för att få ordning på banorna.

Så i söndags drog jag mitt strå till stacken och hjälpte till några timmar. Det är kul att se att så många hjälper till. Vi var runt 10 personer som grejade och ju fler vi är desto snabbare och bättre går det ju. I år gjuts det nya nätstolpar och det görs även försök att få ordning på omklädningsrummen. Denna säsongen ska vi ha seriespel ute och då är det perfekt om vi t ex har omklädningsrum som är i fungerande skick.

Det ska bli riktigt kul att få igång spelet på allvar på banorna i Vasaparken igen.
Jag återkommer med priser och om hur upplägget ser ut inför sommarens spel.

Skribent: Daniel Pettersson
Inlägget skrevs 2013-05-06, kl 06:26

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution