/// Julen är här!

21 december / 2014
Taggar: Jul

Julen är här!

Hej!
Nu kan man verkligen säga att julen är på gång. En hel drös av händelser har flugit förbi på nolltid! Musikhjälpen, Lussediscot, Luciafirande, Vinterbal och nu jullov! Jag ska verkligen berätta om alla dessa roligheter i separata inlägg, för de är verkligen fantastiskt roliga saker alltihop!

Julgranen är pyntad, pepparkakshuset är klart, pepparkakorna är bakade och jag är full av julmat efter ett fantastiskt julbord på Bjertorp slott. Jo, jag skulle verkligen säga att julen är här! Som den juletids älskare jag är så är detta helt klart svårslaget! Jag vet inte vad det är jag älskar mest. Kanske pepparkakshus fixandet? (Har man arkitektdrömmar ska det självklart bakas ett hus från grunden, så man kan få det precis som man vill!) Eller är det kanske pyntandet av granen? Eller är det den mysiga stämningen som sprids när Domkyrkan drar igång sitt klockspel? Jag skulle tro att det är allt! Jag älskar nog julen av den anledningen att det händer så otroligt många roliga och mysiga saker hela tiden. Och om man som jag är så pass tokig i ljusslingor att jag använder dem som dekoration på fester mitt i sommaren, så är det klart att jag verkligen älskar att se hur hela staden förvandlas till ett enormt enormt ljusspel!

Ja det finns mycket att säga om julen, men det fina med den är ju hur olika den kan se ut i olika familjer. Jag tycker därför att det är extremt viktigt att man inte försöker anpassa sitt firande till någon slags generell "mall för den perfekta julen". När jag pratar om jultraditioner med mina vänner blir jag alltid lika glad, för ingen är den andra lik! Vissa firar med hela tjocka släkten på över 20 personer, vissa firar hemma, vissa firar borta, vissa äter julmat andra äter sin favoriträtt eller så kanske man inte firar julen i sig utan bara firar att alla är tillsammans. Man måst låta sig göra julen till sin egen! Jag firar med min bror, mamma, pappa och mormor. Vi äter julmat, spelar spel, ser på Kalle Anka, delar julklappar och myser. Ibland går vi till Domkyrkans vackra midnattsmässa eller så hittar vi på något annat mysigt. Julen kan få variera lite. Vi reser bort någon gång. Ändrar lite traditioner med tiden och försöker låta det va en go dag helt enkelt!

Nu ska jag ge mig in i världen av paketinslagning och kanske baka Leilas fantastiska Rockey roads!

Ha en ur mysig juluppladdning och försök nu att inte stressa de sista dagarna. Kom ihåg: Perfect is boring!

Skribent: Andrea Eklund
Inlägget skrevs 2014-12-21, kl 23:26

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution