/// Lusse 2014

31 december / 2014
Taggar: Skola, Föreningar

Lusse 2014

Såhär sista dagen på året tänkte jag att det passade sig att bocka av alla händelserna som hände innan jag gick på jullov! För det är ju mindre kul att börja det nya året med att berätta vad som hände året innan!

Så när Musikhjälpen veckan gick mot sitt slut började uppladdningen inför Lusse discot! Om ni är trogna LOVESkara läsare har ni nog läst om detta ur Nattvandrarnas perspektiv! Från en elevs perspektiv är lussediscot något helt annat än att vandra i kylan hela kvällen och hjälpa ungdomar om det skulle behövas. För oss är det som en uppladdning inför sista veckan eller ett firande av den termin som gått. Det är en maskerad där man klär ut sig till allt möjligt! Jag och två kompisar var glödlampor! (Än en gång, om ni läst nattvandrarnas inlägg så är det vi som är på bilden!) I och med att det under kvällen pågår en tävling om bästa utklädnad så är det väldigt många som går in för det till max. Vinnaren är oftast någon som skapat sin utklädnad själv och oftast ska den vara relativt jobbig att ha på sig, som något stort och klumpigt. Det gör att många skippar de klassiska kostymerna och är exempelvis tuggummi-automater, paket, julgranar eller svamp bob! Det är verkligen ett tillfälle att låta fantasin flöda!

Lusse är en av tillställningarna som vår fantastiska Elevkår anordnar! De hyr alltså hela Fokus (Folkets park), fixas dj, garderob, vakter, fotograf och i år samarbetade de även med en kille som brukar sälja lite varmkorv o dricka vilket var väldigt uppskattat! Det blir en kväll full av dans! Man dansar helt enkelt tills utklädnaden börjar falla i bitar när gör det är det bara att fortsätta. Det är helt underbart roligt!

Som med de flesta fester finns det ju tyvärr de som är lite för taggade på förfesten och får i sig för mycket innan de knappt kommit fram. Det är där Skaras nattvandrare kommer in i bilden. Jag vet att många elever kan känna sig lite oroliga när det kommer fram några gulklädda vuxna och pratar med en sent på kvällen. En del känner sig skyldiga och nästan lite skamsna. Men när det väl gäller är det ingen tvekan om att deras arbete uppskattas av alla!

LUSSE är verkligen en av höjdpunkterna på skolåret, speciellt om man som jag är galen i att dansa!

Skribent: Andrea Eklund
Inlägget skrevs 2014-12-31, kl 12:28

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution