/// Årsmöte på katedral!

27 mars / 2015
Taggar: Föreningar, Skola

Årsmöte på katedral!

Det är mycket som händer såhär mot slutet av terminen, och vissa saker känns mer konkreta än andra. Idag har det varit årsmöte för Katedrals Elevkår på skolan och kårens styrelse har överlämnat sitt ansvar till en så gott som helt ny grupp. Det är verkligen ett konkret avslut för mina vänner i styrelsen, men också en väldigt konkret start på något extremt roligt för den kommande styrelsen!

Jag har ju tidigare pratat om Elevkåren när jag pratat om Musikhjälpen och Lusse discot, men Elevkåren gör mycket mer än anordnar event! De är kopplingen mellan skolledningen och eleverna, företrädare för elevers åsikter och den största faktorn till gemenskapen på skolan. Att vara medlem i elevkåren är helt frivilligt, men att en solklar majoritet av skolans elever ändå är medlemmar är ju ett kvitto på hur grym vår skolas kår är!

Nu har alltså flera av mina kära vänner som utgjort styrelsen av kåren lämnat över sitt ansvar till en ny styrelse, vald av alla medlemmar i kåren! Det kanske största valet som görs är valet till Talman, en titel som tilldelas den som är ordförande i elevkåren. Dock sträcker sig titeln ganska mycke längre än så! Rollen som Talman är en del av de långa traditionerna som gör Katedral riktigt unik! Uppgiften som talman går utanför den vanliga ramen som ordförande och innebär även uppdrag som till exempel att hålla det årliga Vårtalet till Skaras Biskop och vara en länk till Skaras Djäkne-förening (en förening man som student på Katedral blir medlem i och som till exempel ordnar stora återträffar varje år). Så man kan verkligen kalla det en ära!

Det kommande året är det Stina Nilsson som är Katedrals Talman! Enormt, jättestort grattis! Jag vet att hon kommer att göra ett grymt jobb!På bilderna kan ni se: 1 Nya och gamla talman, 2 den nya styrelsen, 3 både den gamla och nya styrelsen, 4 den gamla styrelsen!

Skribent: Andrea Eklund
Inlägget skrevs 2015-03-27, kl 17:09

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution