/// Student!!!

10 juni / 2015
Taggar: Student

Student!!!

Och så var den här! Dagen jag och många med mig räknat ner till i 500 dagar! Vår Studentdag!
Klockan 6 vaknade jag till strålande sol och jag gick upp för att göra mig klar till klassens champagnefrukost som skulle hållas i partytältet i trädgården. Det var så otroligt roligt och alla riktigt sprudlade av förväntan, glädje och lycka! Vi åt från en enorm knytkalasbuffe, skålade, skrev i varandras mössor och skrattade. Lite innan 9 bar det av till kyrkan för den högtidliga avslutningen. MOP, DQ och OP sjöng och vi i publiken sjöng med. Det var verkligen en ordentlig sista skolavslutning! Mössorna vajade, folk stod upp för att sjunga med i låtarna man kunde och allt var bara så vackert.

Sen var det dags för fotografering, lunch, samling med mentorerna, högtidlig mösspåtagning i aulan, handskakning och avsked av lärare och så var det dags att springa ut som Skaradjäkne! Allt gick så fort! Mitt i lyckoruset var det nedräkning och så lämnade min klass entredörrarna! Nu kunde ju jag personligen gjort en ett något mer graciöst utspring med tanke på att jag ramlade precis utanför dörren... Men tack vare mina MV hjältar var det bara att resa sig, hitta mössan och möta familj och vänner med några skrubbsår men med ett leende som helt enkelt inte gick att stoppa!

Även vid sylten och påhänget gick allt i en rasande fart! Hälsa, krama, tacka, krama igen, ta kort, hälsa på någon ny, skratta, kramas, pussa pojkvännen, skratta lite till, kort igen, bli hissad av MV och så ännu mer skratt. Sen var det av med de mesta av påhänget och göra sig redo för att toga till Botan! På väg ner mot källebacken blev vi dock stillastående på grund av att tåget på museegärnvägen kom mycket lägligt, men efter en stund var vi på språng igen.

I botan började det som gör Skaras student mes unik! Än en gång är det MV som står för detta, så som Skaradjäkne är man verkligen evigt tacksam till alla killar som ställer upp! Vi la ifrån oss skyltar, skor, smycken och annat hårt och tog plats i en ring av MViter. Så var det ridning! Upp på två MViters axlar och så ett varv runt gruppen av studenter! Det var så OERHÖRT kul!
Så dags för ny lek! Simning! Med hjälp från skarabor ställde MV och alla frivilliga upp sig i två led, höll händer och vi studenter kastade oss i deras famnar för att hissas vidare framåt, en typ av simning man bara hittar i Skara! Även detta var så EXTREMT roligt!
Så lite ringdans och så var det dags att ta sig till flaken!

Vi klättrade upp på vårt enorma flak, startade ljudet och så var dansen igång! I två varv runt Skaras innerstad dansades och sjöngs det utan stopp! Självklart vad detta också helt galet roligt!

Sen blev det lite lugn. Det var dags att gå hem till mottagningen. Jag hoppade snabbt i en ny klänning, då min inte längre var särskilt ren, på med lite nytt smink, tvätta av fötterna och ut till släkt och vänner! Jag tror inte att jag riktigt hade haft tid att inse att det faktiskt var MIN studentdag för än jag kom hem. Allt går så fort och man är så uppe i varv att man helt enkelt knappt har tid att tänka! Allt var jättetrevligt och det är så underbart att folk kommer och går lite som det passar dom. Här skickas inga inbjudningar! Folk kommer om de känner för det, stannar så länge de vill och så går några vidare till nästa student. Det är så härligt för det blir en väldigt lättsam och avslappnad stämning över det hela!

Till kvällen kom några av mina studentvänner och andra vänner för lite förfest innan vi drog oss vidare till den stora studentfesten på stadshotellet. Jag kan nog säga att jag aldrig skrattat, kramats och dansat så mycket i hela mitt liv, så att studenten kommer bli ett lyckligt minne för livet, det är det ingen tvekan om!

Skribent: Andrea Eklund
Inlägget skrevs 2015-06-10, kl 00:02

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution