/// Vinterbalen!

31 december / 2014
Taggar: Jul, Skola, Föreningar

Vinterbalen!

Som sista avslutning på terminen hålls den årliga Vinterbalen! Något som jag har märkt är väldigt speciellt med Katedralskolan är att vi har väldigt många baler! Det är ju självklart Studentbalen som är den riktigt stora, men innan de kan man gå på Vinterbal varje år och har man tur kan man bli medbjuden på MV bal. (MV står för Musikens Vänner som är killarnas motsvarighet till OP.)

Men Vinterbalen hålls av en Bal-kommitté som heter KFF (Katedrals Festliga Flickor). Balen hålls på Stadshotellet och kvällen bjuder på trerätters middag och dans! Det är verkligen jätteroligt! Under middagen bjöd också Musikens Vänner på sång tillsammans med killarnas bak förening Kakor utan krav, det hölls lite tal och dansades manbo! En händelserik middag kan man säga!

Att ha bal är något jag absolut tycker att man inte ska vara så rädd för på andra skolor! Bara för att det heter Bal betyder ju inte det att man måste skaffa en klänning för tusentals kronor och gå till frisören för att få håret uppsatt. Nej bal kan bara vara att man tar på sig den tjusigaste klänningen man har och går iväg med en baldejt, jag gick med min pojkvän, men man bestämmer själv om man vill gå med en kompis eller kärlek. Man kan gå tjej och tjej, kille och kille eller kille och tjej. Det behöver inte vara så kravfyllt! Just på Katedral kan man nog säga att Vinterbalerna är lite mer avslappnade medan man på Studentbalen slår till och skaffar sig en ny klänning och en vacker hårupsättning. Men det är ju väldigt bra att få möjlighet att träna på att dansa lite vals på Vinterbalerna innan Studentbalen!

Nu vill jag önska er alla en underbar nyårsafton så ses vi igen 2015!

Skribent: Andrea Eklund
Inlägget skrevs 2014-12-31, kl 13:33

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2023. Producerad av: Websolution