/// Livet efter studenten

1 oktober / 2015
Taggar: Sabbatsår, Framtid

Livet efter studenten

Hej!
Nu har det gått en hel sommar sedan studenten och allt som hör därtill. Det kändes extra tydligt att allt är över nu när jag såg inbjudningen till nästa års studenters första studentfest, 250 dagars!
För mig känns det som en evighet sedan jag stormade ut ur Katedrals portar, samtidigt som det lika gärna kunde varit igår. Men nu är tackkorten skrivna, klänningarna inhängda i garderoben och det nya livet har börjat. Till och med IB diploma ceremony har passerat, något som alltid kändes väldigt långt fram i tiden!
Som många, många andra Skara ungdomar har jag spenderat sommaren som arbetare på Skara Sommarland, en helt underbar arbetsplats. Även om sommaren inte bjöd på riktigt lika många sol och bad dagar som man kanske tänkt sig så är det glada humöret och den mysiga andan på Sommarland alltid den samma! (Tro mig, detta var min fjärde sommar..!)
Dock var ju sommarland inget jobb jag kunde hålla kvar såhär inpå hösten, och universitetet tackade jag nej till. Så som många andra fick jag prova på livet som arbetslös. Jag ska inte ljuga om att den första veckan faktiskt var ganska skön, men så fort andra veckan hade börjat tröttnade jag på mina serier, att mest göra ingenting och att gå och lägga sig när mamma och pappa snart ska gå upp. Som tur var behövde jag inte känna på det länge utan jobbar nu på två jobb och har bokat en resa till Nya Zeeland i Januari, så nu är jag på banan igen! För mig känns det jätteviktigt att verkligen ta vara på mitt sabbatsår och göra det där jag alltid velat, oavsett om det handlar om en resa till andra sidan jorden eller att sträckläsa en hel bokserie. Mest för att det känns som att man aldrig igen får ett såpass naturligt uppehåll från allt men också för att detta ska bli ett år att minnas!
Så en och annan resa, en del jobb och en herrans massa kreativa infall, det är vad jag hoppas fylla mitt sabbats år med!

Skribent: Andrea Eklund
Inlägget skrevs 2015-10-01, kl 16:12

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution