/// Musikhjälpen 2014!

27 december / 2014

Musikhjälpen 2014!

De sista veckorna innan lov man märker lite extra att man lämnat grundskolan och börjat gymnasiet. Detta eftersom evenemang och plugg trappas upp istället för att man tänker att "det är snart lov, vi tar det lite lugnt". Nej på Katedral ska det, som på alla gymnasieskolor, klämmas in några prov och uppsatser precis dagarna innan man får lov. Självklart var jullovet inget undantag!

Jag kommer ihåg när jag gick i mellanstadiet på Källeskolan. Då bestod den sista veckan i stort sett av julpyssel och mys. Nu består de sista veckorna av en upptrappning av plugg, då det sista måste hinnas med innan man sättre hjärnan på paus i tre veckor. Men det är så mycket mer än plugg de här sista veckorna!

I detta inlägg tänkte jag berätta lite om vår insats i Musikhjälpen!
Jag har sedan jag gick i ettan på Katedral varit aktiv i en föreningen Påverkansutskottet. Som namnet antyder jobbar vi för att påverka skolan och försöka få den till en så bra plats som möjligt för alla. Det kan handla om allt ifrån att ta upp frågor vi fått från elever med personer vi anser kunna svara på dem, exempelvis med vår gymnasiechef eller någon av rektorerna. Men vi försöker också att tillsammans med skolans Elevkår hitta på lite roliga aktiviteter för hela skolan!

Vecka 50 var det dags att dra igång Musikhjälpen 2014! I år gick pengarna till att stoppa spridningen av HIV. För många av oss unga är HIV och AIDS något som jag tror många tycker hör 80-talet till, eller något som man ser på TV i exempelvis "Torka aldrig tårar utan handskar". Tyvärr är det inte så. Därför kände vi att den här insatsen var lite extra viktigt i vår egen vardag, så vi valde att låta det bli lite av en temavecka samtidigt som vi försökte samla in pengar. Under veckan samarbetade Påverkansutskottet med flera av skolans andra föreningar, estet tvåornas dansproduktion och ungdomsmottagningen för att sprida kunskap, glädje och få in pengar. Det hölls FIFA-tunering, Studentmössekastning, kaktävling, föreställningar och föreläsningar. När veckan hade gått fanns mycket som 5784kr i bössorna! Det är verkligen fantastiskt!

Skribent: Andrea Eklund
Inlägget skrevs 2014-12-27, kl 00:13

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution