/// Vintersagan Skara

4 februari / 2015
Taggar: Fotografering, , Fritid

Vintersagan Skara

Jag tror inte att någon som känner mig har lyckats undgå min enorma kärlek till vintern! Det är något med den här årstiden som bara är så otroligt underbar. Jag har alltid gillat mörkret och den mysiga stämningen som kommer igång redan på hösten, men det är när den första snön faller som jag blir lyrisk. Snö gör mig helt enkelt glad! Därför blir veckor som den här, när snön verkligen lägger sig och stannar, helt magiska för mig!

Som den hobbyfotograf jag är paltar jag då självklart på mig termobyxor, dubbla tröjor, skidjacka, vantar, ja allt man kan tänka sig och ger mig ut på en ordentlig fotorunda! Jag skulle tro att om jag går igenom de tusentals bilder som finns på denna dator så är jag säker på att jag skulle se att jag har flera kort från olika år som är så gott som identiska. Hur många bilder tror ni att det kan finnas på domkyrkan, fornbyn eller vattentornet? Rätt svar är massor! Så numera går mina promenader oftast ut på att fota gator, parker eller andra mer vardagliga platser. Och om det är något jag har märkt att Skara har gott om så är det vackra hus och underbara gator! För tillfället är Odengatan en favorit, och så självklart Oxbacksgatan! Jag älskar att se hur staden liksom förändras efter årstiderna. Inte bara genom att löven ändrar färg utan att se hur folk har tagit ut eller in sina utemöbler, julbelysningen, studsmattorna. Det är något vackert i att se hur en stad förändrar sig, men alltid på samma sätt!

Så till alla skarabor, gå ut och verkligen känn in våra vackra gator! De erbjuder en livshistoria och en stämning som vi inte kan hitta någon annanstans! Det är helt okej att stå och beundra en annan människas hus! (Tycker jag i alla fall!) Att passa på att gå ut när Skara är som ett riktigt sagolandskap är ju bara plus! Säger som det gamla ordspråket, kläder efter väder! Eller som Elsa ifrån Frozen, the cold never bothered me anyway!

Skribent: Andrea Eklund
Inlägget skrevs 2015-02-04, kl 22:48

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution