/// Om bloggaren Beatrice Holmberg

  • Beatrice Holmberg bloggar på loveskara.se

I slutet av förra året blev jag kontaktad av Andréas, upphovsmannen till denna sajt. Han berättade att han arbetade med att utarbeta en sajt, som skulle fungera som ett komplement till kommunens: www.skara.se. Jag fick frågan om jag kunde tänka mig att vara en av flera bloggare.

Om Beatrice

• Vem är du?
Mitt namn är Beatrice Holmberg. Jag kommer ursprungligen från Västkusten, men med ett mellanspel på åtta år i Ulricehamn hamnade jag 1984 i Skara därför att min man fått arbete här. Då visste jag inget annat än att min mamma i början av 1950-talet varit ”skulta” i staden. Jag är gift med Kent sedan drygt 40 år och har två vuxna barn och fyra barnbarn.

• Var och hur bor du?
När jag först kom hit bodde jag i radhus på Bommagatan, men sedan barnen flugit ut bor jag i en HSB-lägenhet, på andra våningen mitt i stan. Radhuset hade ett perfekt läge för en barnfamilj intill en skola och närhet till allt. Som senior uppskattar jag dock att bo centrum av staden utan bekymmer med snöskottning, gräsklippning och inbrott.

• Vad gör du?
Jag har genom åren haft olika yrkesroller; arbetsförmedlare, SYO-konsulent och de senaste 22 åren varit egen företagare och drivit butiken Beatrice NYTT&BYTT, men är sedan sommaren 2012 ålderspensionär.

• Hur gammal är du?
1947 föddes jag och blir således 66 år i år.

• Vad har du för fritidsintressen?
Fritidsintressena har förändrats över tid, men jag har alltid tyckt om att resa och att läsa. Jag var en riktig soffpotatis fram till dess att jag blev 60 år . Då slutade röka och började istället att röra på mig. Sedan dess promenerar jag flera gånger i veckan. Som senior är jag nybliven medlem i SPF och har genom föreningen börjat med vattengymnastik och att sjunga i kör. Sist men inte minst har jag förmånen att följa mina barnbarn i vardagen.

• Vilka ämnen skriver du om?
Jag vill beskriva hur det är att bo och leva i Skara, ur mitt perspektiv som senior. Jag har förbundit mig att göra minst ett inlägg per vecka under ett års tid, om inget oförutsett inträffar. Om någon har intresse av att läsa det jag skriver eller om det kommer att förbli min egen privata dagbok där jag noterar hur jag lever i vardagen och reflekterar över det som sker, får framtiden utvisa.

/Beatrice

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution