/// Nerja - Droppstensgrottor

26 februari / 2013
Taggar:

Nerja - Droppstensgrottor

Nerja

Vad vi framför allt lärt oss dessa dagar i Nerja är att vart man än ska så är det upp, upp, upp som gäller.
Det känns att vi är långt från Skara- och Varaslätten.
Husen ligger terrasserade i en sluttning och havsvikarna är skilda från varandra så det är omöjligt att gå en längre sträcka utmed strandlinjen.
Nu har vi hittat några matvarubutiker, några "vattenhål" och naturligtvis bekantat oss med Balcon de Europa, som är Nerjas kännemärke.

Cueva de Nerja

Ett annat kännemärke för orten är Cueva de Nerja, Grottan i Nerja en fantastisk grotta eller rättare sagt flera, som bildats genom årmillioner, men upptäckts först år 1959 av några lekande pojkar.
Hit promenerade vi idag och som vanligt bar det upp, upp, upp.
Men det var väl värt den c:a fem kilometer långa promenaden dit upp, men den var betydligt mer ansträngande än den jag vanligtvis gör till Petersburg hemma i Skara.
Nu, när det inte är turistsäsong, kan jag inte säga att vi var ensamma, men av den stora parkeringsplatsen att döma, med plats för massor av bilar och turistbussar så var det relativt få besökare.
I juli månad ger man konserter och/eller teater- och balettföreställningar och jag kan föreställa mig att det är mäktigt att sitta där bland publiken.

Promenad på landet

Vägen till grottorna går genom ett landskap där det odlas och på tämligen små jordlotter. Man hör tuppar som gal och hundar som skäller.
Denna tid på året blommar ginst och mimosa längs vägen och man ser även fikon- och bananträd.
Det känns så exotiskt, men jag vet att jag när jag om ett par månader ser vitsipporna i Petersburg så kommer jag att känna en fantastisk glädje och lycka över att den svenska våren är på väg!
Nu är det skördetid för apelsiner och det köpte vi med oss på hemvägen av en lokal odlare tillsammans med tomater, avocados och några färska ägg.
2 stora tomater, 2 avocados , 2 apelsiner och 5 ägg = 2€ = 18 Sv Kr.
Konstigt att vi inte fick något kvitto?
Det får jag alltid på ICA-Munken!

Skribent: Beatrice Holmberg
Inlägget skrevs 2013-02-26, kl 17:04

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution