/// Skön söndag

3 februari / 2013

Skön söndag

Kortspel

Just hemkommen efter att ha tillbringat en trevlig eftermiddag och kväll hos goda vänner i Vara.
Vi spelade kort, en variant av Gin Rummy, med två lekar, åtta jokrar för fyra personer.Efter fem timmars spel vann Kent stort, så han var glad och nöjd när vi åter styrde kosan mot Skara. Vem som hamnade på jumboplats behöver jag inte nämna.
Söndagsmorgon

Vi sov ganska länge denna söndag och intog frukost i lugn och ro tillsammans med morgontidningarna. När den var avklarad hade solen tittat fram och vi tog oss en rask promenad på en dryg timma.
Västergötlands Museum

Lång frukost och promenad gjorde att vi missade biskop Åke Bonniers tal då han invigde utställningen Jerusalem på Västergötlands museum.
Dessbättre missade vi inte Elisabeth Ohlsson Wallins föredrag då hon berättade om sina bilder. Hon berättade och förklarade hur hon hade tänkt i skapandet av bilderna i Jerusalemutställningen och de från Ecce Homo.
Mycket intressant!
Hon nämnde även "altartavlan" som kom till vid Konstkuppen i Skara och som visades i SVT.
Jag tror inte att Elisabeth O Wallin på allvar trodde att kyrkan skulle ta emot denna tavla. Oavsett vad man tycker om den så visste hon med all säkerhet att det inte bara är att placera ett konstverk i en kyrka, utan att det just var en kupp hon ville göra, något som skulle väcka debatt.
Utställningen Jerusalem berörde mig djupt. Den pågår fram till 1 april så har du inte sett den så rekommenderar jag dig att göra det.
Den är väl värd ett besök.!

Skribent: Beatrice Holmberg
Inlägget skrevs 2013-02-03, kl 23:18

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution