/// Pilgrimsvandring

9 maj / 2013

Pilgrimsvandring

Pilgrimsvandring

Ja, någon egentlig Pilgrimsvandring för maken och mig var det ju inte. Vi pilade iväg tillsammans med några andra vandrare innan själva invigningen av Sankta Elin led.
Arrangörer för denna vandring var Pilgrim Skaraborg, Götene församling och Götene kommun.
Vi samlades i Götene kyrka kl 09.30 där det hölls en kort morgonbön. Efter det att vi andra gett oss iväg, delades Pilgrimerna in i smågrupper för att få information om vad som för deras del skulle ske under vägen.
De skulle ju inte som vi bara trava iväg och njuta av det vackra vädret och den fina naturen utan också göra en inre resa.

En ljuvlig dag

Vi fick i kyrkan besked om att denna nya led är 14 km lång, men min app visade vid målet, som var Brunnskyrkan i Lundsbrunn, att jag avverkat 15,2 km och gått 20 330 steg
Vi hade perfekt väder för denna vandring, c:a 19 grader och soldis.
De första 10 kilometrarna gick vi på slät mark fram till Ova kyrka. Där blev vi glatt övarraskade, då vi där bjöds på lunchsmörgås, dryck och frukt.
Det smakade utmärkt och gav oss en extra energikick som vi väl behövde för den fortsatta vandringen.
Vi gick förbi det vackra Mariedals slott och sen blev det kuperad terräng och faktiskt, gick det där över både stock och sten i ravinen utefter Mariedalsån fram till Dala kvarn och där fick vi också lite regn.
Denna dag tycktes björkarna ha fått mer än musöron och i ravinen fanns förutom massor vitsippor stora mängder blåsippor.
Hela arrangemanget var mycket välordnat.
När vi kom fram till målet, Brunnskyrkan fanns där en bil som körde oss tillbaka till Götene och vår parkerade bil.
Denna dag blir det inte bara benmusklerna som får jobba. I eftermiddag åker vi till Göteborg tillsammans med andra pensionärer genom av SPF anordnad resa.
Vi skall till Lorensbergsteatern och se Galenskaparna. Då skrattmusklernas tur!
Imorgon måste jag nog därför vila hela dagen för att orka med Kinnekulleknallen, den 1 mil långa nattvandringen, som startar Hellekis!

Skribent: Beatrice Holmberg
Inlägget skrevs 2013-05-09, kl 14:31

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution