/// Ljus i mörkret

Ljus i mörkret

Vinprovning

I går kväll var maken och jag på Seniorkaféet, där ett 30-tal SPF-are träffades för att av Eva Hermansson och Sybil Hedene, representanter från Munskänkarna, få ta del av grunderna i vinprovning.
Fem olika viner, två vita och tre röda avsmakades.
Efter att ha sniffat och sörplat och försökt sätta ord på doft och smak så åt vi en gemensam måltid som vi "sköljde ner" med det vin som fanns kvar i glasen efter provningen.
Jag vill ge en stor eloge till Aina Andersén och Bettan Lindqvist som dukat och lagat pajer och som tillsammans med representanterna ordnat det så trevligt för oss att vi nästan inte ville gå hem.

Julmässa på Dagsnäs

Min "värsta" månad är snart tillända och efter att idag ha besökt julmarknaden på Dagsnäs så ser jag "ljuset"!
Där fanns mycket fint hantverk som utställarna visade upp i Stallet.
Även miljön gjorde sitt till för att skapa julstämning.
På den övre våningen fanns försäljning och provsmakning av mat och dryck, mat och dryck som framställs småskaligt och som smakade fantastiskt!

Julstämning

Förutom "hemliga julklappsinköp" och en vacker krans att hänga på dörren köpte vi även med oss hem, morfars julsill, nubbesill, inlagd stekt strömming, whiskeysenap, julknäcke från Knäck o Bräck i form av små hjärtan, västgötasalami, vildsvinsskinka, vildsvinskorv med vitlök, annan rökt vildsvinskorv, varmrökt lax samt ölkorv av vildsvin.
Detta är ju bra början så vi kommer nog inte att "svälta" denna julen heller!

Skribent: Beatrice Holmberg
Inlägget skrevs 2013-11-22, kl 17:36

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution