/// Miamisol på Vilanbadet

7 februari / 2013

Miamisol på Vilanbadet

Relax

Vi hade bokat tid 08.00. Vilka vi?
Jo, Camilla Nordström, vd för Ingrids Konfektion,Tove Ahlm, nybliven egenföretagare med stol hos Banken Hår & Hud och jag.
Camilla har jag känt sedan länge och vi båda var aktiva i styrelsen för Svensk Handeli Skara och Tove lärde jag känna när hon var anställd på Studio 5 och vi och tillsammans med andra kreerade en modevisning där behållningen gick till Läkare Utan Gränser .

Solljus

Vi hade alltså bokat en timma för att få nyttigt solljus. Både Camilla och jag har drabbats av basaliom och är avrådda av hudläkare att aktivt sola.
Enligt broschyren är alla skadliga UV borttagna och man får en rejäl dos D-vitamin, som vi nordbor får alltför lite av vintertid.

Immunförsvar

Enligt foldern skall denna solning även stärka immunförsvaret, lindra stelhet, muskelvärk, ledbesvär och sätta igång blodcirkulationen. Dessutom lär det ha en positiv effekt på nedstämdhet och depressioner.
Hur länge denna "vitamininjektion" verkar tills man bör göra en ny, kände man i dagsläget inte till.
Någon som vet?
Riktigt skönt var det iallafall!

Klockan 10.00

Klockan 10.00 var Camilla och Tove på sina respektive jobb och jag var som mormor med ett barnbarn på Folktandvården.
Mamma var på jobbet och Pappa hemma med sjuk storebror. Härligt att vara behövd och skönt att det "duger" med mormor vid tandläkarbesök. Nu var det i och för sig inte besök hos tandläkare denna gång utan ett besök hos tandhygienist Veronica Bystedt . Man har tydligen kommit på ett sätt att lacka sexårständerna för att skydda dem från karies.
Veronica hade en duktig patient så lackningen gick bra och vi kom tillbaka till skolan lagom till lunchen.
Nu är det lunchdags även för mormor!

Skribent: Beatrice Holmberg
Inlägget skrevs 2013-02-07, kl 12:33

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution