/// "Sola går opp!"

"Sola går opp!"

Engagemang och plikttrohet

Utan att skryta kan jag nog säga att jag för det mesta varit mycket ambitiös och arbetsam både när det gällt yrkeslivet och även då det gällt engagemang i föreningsliv om jag åtagit mig ett uppdrag.
Nu börjar mitt ettåriga uppdrag som bloggare att lida mot sitt slut och från och med februari månad 2014 kommer jag inte längre att skriva för LoveSkara.
Överenskommelsen var att skriva en blogg per vecka och eftersom jag till dags dato skrivit 60, så har jag i vart fall rent statistiskt hållit mitt löfte, men.....sist jag skrev var för 13 dagar sedan.

Varför?

Det beror inte på att den gångna veckan varit händelsefattig!
Förutom F&S, Vattengympa, frisörbesök, efterkontroll på KSS har jag träffat barnbarn både här i Skara och i Göteborg. Dessutom hade maken och jag förmånen att få besöka METIS och ta del av en redovisning som eleverna i förskoleklassen och åk.1 gemensamt gjorde.
Jag har även varit med min man på en jättetrevlig fest tillsammans med goda vänner.
Varje enskild händelse kunde egentligen vara värd att skriva om men jag gjorde det ändå inte!
Varför?

Mental trötthet

Kanske är jag drabbad av en mental trötthet!?
Har fått besked av de läkare jag mött och annan sjukvårdspersonal att man faktiskt kan få en viss personlighetsförändring efter en hjärtinfarkt!
Jag är rekommenderad att hålla igång rent fysiskt och jag känner också att jag mår bra av det, men jag är nog trött rent psykiskt.
Det innebär att när jag inte är igång så har jag tid till att läsa tidningar, vara ute på Facebook se på TV och också för eftertanke och reflektion.

Sola går opp

För några år sedan satt jag i styrelsen i en förening och då jag efterlyste lite mer aktivitet hos en annan ledamot, så svarade hen: "Sola går opp"!
Då, blev jag helt utom mig och flög i taket, men på senare tid har jag märkt att det är alldeles sant!
Man kan jobba hårt eller maska, det har inte så stor betydelse - sola går opp!
Uppdrag granskning visar på fiffel, men - sola går opp!
Vilket beslut politikerna fattar i skolfrågan, rätt eller fel, så - går sola opp!
Oavsett vilka ekonomiska konsekvenser politiska beslut får, så - går sola opp!
Oavsett jag bloggar eller inte, så - går sola opp

Tillfällig uppgivenhet

Även om solen går upp och livet går vidare vad som än händer så är det ändå min övertygelse att små saker och småsaker ibland gör skillnad.
Så även om jag idag känner en tillfällig uppgivenhet så kommer jag att försöka leverera mina veckovisa bloggar fram till den sista januari trots att "sola går opp" även om jag inte gör det!


Foto: Redovisning på METIS, "Dansande russin" och "Stjärna i vatten"

Skribent: Beatrice Holmberg
Inlägget skrevs 2013-11-19, kl 16:26

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution