/// Sommarutflykt till Broddetorpar'n

23 juli / 2013
Taggar: Kultur, Butik, Seniorliv, Café,

Sommarutflykt till Broddetorpar'n

Broddetorpar'n

Tillsammans med ett 20-tal andra medlemmar ur SPF har jag denna fantastiskt fina sommardag gjort en utflykt, till Leiif Holgerssons vackert belägna ateljé i Bjällum, med utsikt över Hornborgasjön.
Förutom ateljé, utställningslokal för tavlor och textilier som Leiif designar åt Ekelunds linneväveri i Horred, inryms i huset även en imponerande museidel,där han byggt upp en handelsbod, där gamla skyltar trängs med kaffekvarnar, rakblad, kängor och emaljerade kärl.

Trevligt mottagande

När vi kommer in i trädgården så välkomnas vi av dragspelsmusik. Det är Leif som spelar med hustrun Gun-Britt vid sin sida. Redan i trädgården möter vi gamla vackra ting och Leiif berättar att hustrun är viktig och i högsta grad behjälplig i företaget.
Det visar sig att detta dragspel inte är Broddetorparns enda, han har ett helt rum fullt av dragspel som han samlat på sig under åren.

Bokning

Jag hade förväntat mig att se tavlor i en utställningslokal, men inte allt det andra!
Broddetorparn har verkligen många strängar på sin lyra och verkar oerhört kreativ och produktiv.
Han är dessutom mycket rolig och underhållande då han berättar om hur han kommit över föremålen till sin samling.
Det är ju därför förståeligt att man inte kan komma dit oanmäld, men grupper kan bokas hos Gumpan, som Leiif kallar hustrun, på telefon 0500-491264 men sista helgen i september under Mickelsmäss är det öppet för allmänheten.

Klostergårdens café

Utflykten avslutades med kaffe i trädgården på Klostergårdens café i Varnhem och jag kan varmt rekommendera att såväl besöka Broddetorpar'n som caféet!

Skribent: Beatrice Holmberg
Inlägget skrevs 2013-07-23, kl 18:12

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution