/// Reflektioner

28 januari / 2013
Taggar: Seniorliv, Barnbarn

Reflektioner

NJUTER

Sov länge idag och låg kvar i sängen och läste morgontidningarna. Njuter så, av att kunna disponera min tid.
När jag nyss blivit pensionär kände jag mig istället stressad av att ha så mycket fri tid.
Jag kände mig nästan sjuk, hade andnöd och hjärtklappning. När jag berättat om det i efterhand för andra seniorer har jag förstått att det är ganska vanligt.
Jag anmälde mig då till Veteranpoolen , ett bemanningsföretag bestående av pensionärer. Det finns lokalkontor i städerna runt Skara. Om det var möjligheten att kunna få ett arbete eller om det helt enkelt är att det måste gå en viss tid innan den känslan infinner sig innan man kan njuta av att helt disponera sin tid vet jag inte.

BARNBARN

Njöt gjorde jag även i helgen då maken och jag var i Göteborg hos sonen, hans sambo och deras två små pojkar. På grund av avståndet blir det ju ingen daglig kontakt vilket gör att det var något alldeles extra.
Vi kom ner till Gbg lördag middag,termometern visade+grader, men på Västkusten i snålblåsten kändes det som -10.
Vi bjöds på lunch och vi hann även äta middag och umgås alla, innan barnbarnens föräldrar fick utnyttja sin julklapp i form av biobiljetter till Göteborgs Filmfestival och barnvakt.
Det var härligt att få ha barnbarnen helt och hållet för sig själv.

SKARA-GÖTEBORG

Maken och jag var när vi var yngre helt säkra på att vi skulle återvända till Göteborg när vi blev äldre, men nu har vi tänkt om.
Vi har nu bott i Skara i snart 30 år och visst klappar hjärtat fortfarande för Göteborg, men både Kent och jag är väldigt fästa vi Skara och kan inte tänka oss att flytta härifrån.
Ibland längtar vi till "stan" men den råa luften, blåsten som går genom märg och ben en januarisöndag gör det lätt att återvända till Skara, endast skilsmässan från två små killar på två och fyra år gör att det tar emot.

Skribent: Beatrice Holmberg
Inlägget skrevs 2013-01-28, kl 10:51

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution