/// Svensk vårkyckling på andalusisk...

7 april / 2013
Taggar: Mat, Recept

Svensk vårkyckling på andalusiskt vis

Vårväder

Tittade ut. Strålande solsken och klarblå himmel, en riktig vårdag med andra ord.
När maken och jag kom ut för vår power-walk var vårvärmen ändå inte riktigt där, men efter några kilometer hade vi ändå fått upp värmen, fastän vi egentligen var lite för tunt klädda.
Hemkommen började jag planera för dagens middag.

Söndagmiddag

Som jag tidigare nämnt så gillar jag mat - att äta, att inhandla och att tillaga. Här får du receptet på en av Kents älsklingsrätter.
Vi har ju under åren tillbringat mycket tid i södra Spanien,och där ätit mycket god mat. År 2007 lyssnade jag till programmet Meny i P1 där Plura var gästkock och lämnade receptet på en kyckling vi ätit många gånger.
Just detta program gavs i september, men för oss är det en vårkyckling.
Jag är inte så musikalisk att jag som en musiker kan läsa noter och höra musiken.
Men när jag lyssnade till programmet och lyssnade till ingredienserna i receptet så kunde jag känna smaken.
Väl bekomme!

Kyckling från Sanlúcar de Barrameda

1 färsk kyckling ( gärna majskyckling)
salt o peppar
olivolja
1 stor knippa persilja
6 klyftor vitlök
1-2 dl Manzanilla ( torr sherry från Sanlúcar)

Bryn den styckade kycklingen i olivolja.
Salta och peppra.
Tillsätt de hackade vitlöksklyftorna och persiljan och akta så att vitlöken inte bränns vid.
Slå på 1-2 dl sherry. Låt småputtra på svag värme under lock i c:a 30 min.
I Spanien äter endast man bröd till men en sallad och klyftpotatis smakar bra till.

PS i Spanien dricker man Manzanilla i små glas till kycklingen, men här hemma går det bra med isvatten eller annan dryck du tycker om. DS
¡Buen provecho!

Skribent: Beatrice Holmberg
Inlägget skrevs 2013-04-07, kl 12:11

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution