/// Varför bor vi i Skara?

12 september / 2013
Taggar: Skarastad

Varför bor vi i Skara?

Mina första veckor som projektledare i MEGA har varit överväldigande. Det har varit möten högt och lågt med företagare, kommunfolk och representanter från olika organisationer inom såväl handel som fastighetsägande.

Alla har samma mål

Det som har slagit mig är att det är vissa meningsskiljaktigheter hur det ska arbetas för att Skara ska förbättras, men alla har ett och samma mål och det är att vi i Skara ska bo i en stad där man ska kunna känna sig trygg och trivas i sin vardag.

Stadsbyggnadsdagen, 2013

I förra veckan var jag på ett seminarium uppe i Stockholm samma dag som Obama var där förövrigt. Där diskuterades det om städers identitet och varför det är viktigt. Mycket var intressant, men nyckelfrågan på seminariet var: Varför bor vi där vi bor? Det är frågan vi ska ställa oss när vi är missnöjda eller besvikna över beslut eller händelser som berör vår stad. Nu menar jag inte att vi bara ska sitta oss tillbakalutade och vara nöjda, men om vi ställer oss den frågan så inser vi att negativa händelser i vår stad inte är hela världen utan att vi har en bra grund att skapa något bra här i Skara vilket redan görs och kommer att göras i framtiden. En hel sammanfattning av seminariet finns på
megaskara.se.

Jag ser fram emot en öppen diskussion om dessa frågor. Glöm inte att läsa sammanfattningen på MEGAs hemsida.

/Peter

Skribent: Peter Gustavsson
Inlägget skrevs 2013-09-12, kl 15:39

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2023. Producerad av: Websolution