/// Kunskap ökar handel!

23 oktober / 2013
Taggar:

Kunskap ökar handel!

PG Wettsjö EQP Business School

Under de två senaste veckorna har jag deltagit i två stycken intressanta föreläsningar som anordnats av Skara handel och Fastighetsägarna.
Skara handels föreläsning gick av stapeln den 16 oktober på Skara Stadshotell och uppslutning var mycket bra. Det var ett hundratal åhörare som lyssnade till föreläsaren PG Wettsjö som vars föreläsningar är mycket underhållande.
Det han poängterade var mycket hur man bemöter kunder och vilken nytta man har utav det i sin verksamhet. Han betonade vikten av att man med små enkla medel kan få kunden att trivas. Att bara hälsa på kunden gör att man visar att man sett kunden och det medför att man känner sig välkommen. Om man däremot bemöter kunden på ett mindre trevligt sätt så är risken stor att man inte bara förlorar kunden utan att butikens rykte försämras. Kunden söker sig också till en konkurrent som inte behöver arbeta så hårt för att göra kunden nöjd på grund av att han eller hon inte har så höga krav på servicen i den branschen, vilket leder till att konkurrenten tar marknadsandelar och du tappar.
I Skara kan vi dock vara stolta! Wettsjö berättade om att han aldrig fått så bra service som han fått i Skara och det var när han checkade in på Skara Stadshotell. När han kom in i lobbyn så möttes han av en person som gjorde mer än vad som krävdes och han kände sig mycket välkommen. Det var den gamle uven Thomas Thorin som visade prov på hur man ska serva gäster. Bra jobbat Thomas!
Björn Magnusson Svenska Stadskärnor

Föreläsning nummer två anordnades som tidigare nämnts av Fastighetsägarna och dess representant Mattias Petersson på Jula hotellet den 22 oktober.
Föreläsaren Björn Magnusson är VD på Svenska Stadskärnor och där handlade föreläsningen om stadsutveckling. Hans mantra för att nå resultat är samverkan mellan kommunen, fastighetsägarna och företagen. Sättet att samverka är att man ska ha ett gemensamma mål och att man ska underlätta för varandra för stadens bästa.
Han betonade att man inte ska vara rädd att göra lite tokiga saker för att sätta sin stad på kartan och att man inte får vara rädd för att ta beslut att göra aktiviteter som sticker ut. Det var mycket intressant och nu ger jag er alla en uppgift som läser detta att komma med roliga uppslag vad man ska göra i Skara som gör att just vår stad sätts på kartan. Mejla mig era förslag till adressen peter@megaskara.se så får vi se vad som är genomförbart.
Bilden ovan visar hur man gjort för att profilera ett torg i Blackpool.

Skribent: Peter Gustavsson
Inlägget skrevs 2013-10-23, kl 08:27

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution