/// Nu är det snart jul

10 oktober / 2014

Nu är det snart jul

Som ni kan läsa på överskriften så är det snart jul och vi är i full gång med planerandet av Julstaden Skara, men innan dess kommer det att anordnas ytterligare aktiviteter av olika aktörer som t.ex. Kulturveckan och Skara Filmfestival.

Vill även passa på att tacka alla besökare och matproducenter som besökt matmarknaderna på Hötorget under året! Matmarknaderna på Hötorget har varit mycket lyckade och de matproducenter som medverkat har varit mycket nöjda med utfallet av marknaderna. Till nästa år kommer det anordnas sju stycken matmarknader med start den 25 april 2015 och jag hälsar alla välkomna till den. Många av matproducenterna kommer även att besöka Skara under skyltsöndagen så ni kan gotta er i alla deras läckerheter till jul.

Jag vill även nämna ett par ord om Skara stifts 1000 års jubileum som verkligen var ett arrangemang som Skara stift ska ha all heder åt som arrangör. Den fest de bjöd var verkligen uppskattad av många och man längtar till 2000 års jubileet.

Planerandet av skyltsöndagen den 30 november har precis börjat och alla kommer att känna igen sig från tidigare år med Tomteparad och marknader på stadens gator. Allt är inte klart vad som händer och sker, men jag kan avslöja att det kommer att skapas en isskulptur i form av en julklocka då det passar så bra med installeringen av det nya klockspelet i Skara domkyrka som invigs samma helg. Utöver iskulpturen kommer det vara mat- och hantverksförsäljning på Hötorget och Marumsgatan, 'Barnens Jul' inne i Olinspark, marknad på Klostergatan, scenuppträdande på Stortorget. Nere vid Kråks blir det 'Kråkjul' på Kråks värdshus samt mycket mer. Det kommer även att vara aktiviteter under lördagen så planera en hel helg i Skara första adventshelgen.

Håll ögonen öppna och besök Julstaden Skara på Facebook samt Love Skara för löpande information om Julstaden Skara.

/Peter

Ps. MEGA har ny hemsida, kika gärna in på den www.megaskara.se!

Skribent: Peter Gustavsson
Inlägget skrevs 2014-10-10, kl 10:35

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution