/// Staden som mötesplats

Staden som mötesplats

Efter att jag varit och lyssnat på många kloka människor som arbetar med handel i stadskärnorna under den senaste månaden, så har jag fått många nya idéer på hur Skara ska utvecklas. Flera av dessa kan ni läsa om i Svensk handels dokument ”I framtiden”, vill du läsa mer, titta in på Svensk Handels hemsida.

Megas strategi att arbeta mycket med aktiviteter, som ger Skarabon och besökaren en upplevelse när man är ute på staden, är helt rätt i tiden. Matmarknaderna, Stadsfesten och alla motorarrangemang som anordnas i Skara är bra exempel på detta. Aktiviteter som handlare genomför i sina butiker lyfter även det värdet av handeln, som exempel kan man nämna den aktivitet man hade på Blomsterlandet för några veckor sedan samt den som Evamodeller och Floristhörnan anordnade i förra veckan. Mera sådant!

Något som vi är mindre bra på i Skara är att mötas ute på stadens gator och torg till vardags, och göra saker. Jag vill att staden ska bli en naturlig mötesplats inte bara när det är större evenemang utan när som helst. Varför inte skapa egna arrangemang eller händelser på stadens gator och torg? Resultatet blir att fler människor möts samt att vi får ett mer levande centrum med mycket rörelse på stadens gator och torg.

Inom kort kommer det att presenteras en fullständig evenemangslista på alla arrangemang i Skara så ni inte missar något. Har ni något arrangemang på gång som ni vill presentera glöm inte att kontakta Skara turistbyrå, ni kan maila de på turistbyran@skara.se

GLAD PÅSK!
Peter

Skribent: Peter Gustavsson
Inlägget skrevs 2015-03-31, kl 09:11

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution