/// Det var ett tag sen!

3 april / 2014

Det var ett tag sen!

Det var ett tag sen jag skrev här nu, men det beror inte på att det inte har hänt något utan snarare tvärtom. Här under presenterar jag ett par saker jag arbetat med på sistone.

Belysningsprogram

För någon vecka sedan hade vi besök av Tekniska högskolan i Jönköping och 36 stycken av deras elever som studerar Ljusdesign. Efter en stadsvandring i januari, av MEGAs gestaltningsgrupp, så konstaterades det att belysningen i stadskärnan bör förbättras för att öka trivseln på Skaras gator under de mörkare månaderna.

Som ett resultat av detta beslöt MEGA att tillsammans med Samhällsbyggnadskontoret kontakta Ljusdesign programmet för att arbeta fram ett belysningsprogram för Skara. Efter ett möte med representanter från skolan så ansåg de att det var en bra uppgift för eleverna.

Under april och maj kommer det att arbetas fram förslag på hur vi ska belysa vår stad i stadskärnan, parker samt ytterområden. Eleverna som ska arbeta fram belysningsprogrammet visade både kunskap och entusiasm. Jag ser verkligen fram emot vad de kommer fram till så vi kan arbeta vidare med att förbättra belysningen i Skara.

Matmarknad

Arbetet med matmarknaden flyter på bra och det är snart fullbelagt i våra 15 stycken bodar, vilka kommer stå på torget den 26 april då vi arrangerar den första matmarknaden. Det är matproducenter som kommer att sälja allt ni kan tänka er. Grönsaker, lamm, korv, vilt, sylt och mycket annat kommer att finnas att införskaffa denna dag på Hötorget.

En av matproducenterna är Skarakörven och förra helgen presenterade de sina korvar på Korvfestivalen i Globen med ett bra resultat. Tyvärr så vann de inte årets korv, men de var med i täten och var en av förhandsfavoriterna. Det arbete projektet Skara i matlandet Sverige där Skarakörven är en del utav lägger ner för att sätta Skara på kartan är verkligen föredömligt och det ska de ha mycket beröm för. Sen skadar det ju inte att de framställer riktigt goda korvar också.

Utöver matproducenter kommer Restaurang Enjoy tillsammans med Werners Gourmeservice att servera mat under tiden marknaden är öppen. Vad som kommer att erbjudas är inte bestämt än, men jag är säker på att det kommer bli riktigt gott med tanke på vilka som är ansvariga för serveringen.

ICA Munken är också på plats med ICAs Paprikaklubb, vilken är en klubb med målsättning att få barn att äta en nyttigare kost. Skulle inte det vara nog så kommer
Skara skolscen att bjuda på gatuteater under marknaden som vänder sig till alla.

Detta kommer att bli en dag som lyfter hela Hötorget och dess omgivning.
Nu ska bara vädergudarna vara med oss så det blir en exceptionell dag för oss Skarabor.

/Peter

Skribent: Peter Gustavsson
Inlägget skrevs 2014-04-03, kl 11:10

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution