/// Cykelfest och matmarknader

2 september / 2015

Cykelfest och matmarknader

Under hösten och vintern är det många roliga saker som kommer att hända i Skara. Det börjar med att flera tusen cyklister invaderar Skara den 5 och 6 september. Den 5 september är det Skara GP som körs i flera klasser på gatorna i stadskärnan och den 6 september kommer det stora cykelloppet Tre berg gå av stapeln med start på Vilans fritidsområde och målgång i centrala Skara. På fredagen den 4 september tjuvstartar cykelfesten med en konsert med Tommy Nilsson vid Jula Hotellets entré. Denna stora cykelfest får man bara inte missa. www.treberg.se

Sen den 12 och 26 september är det även dags för våra populära matmarknader på Hötorget. Den 12 september blir det Pannkaksfest och det kommer att bjudas på pannkakor och grädde till alla besökare med olika aktiviteter. Den 26 september är det mycket som händer runt omkring Hötorget, då kommer det att visas upp traktorer och massa andra saker som hör till bondens vardagliga arbete. Mer information om vad som händer och sker under hösten finns på skara.se under fliken se och göra. Man skulle kunna summera den dagen som en ren och skär skördemarknad, en sådan som anordnades förr i Skara.

Jag ser fram emot en fullspäckad höst och vinter med massor av roliga händelser i Skara där vi alla går ut och möts på stadens gator och torg för att få en än mer livlig stad. Jag vill också passa på att lyfta allsångskvällarna som än en gång var mycket lyckade där vädret var med oss för en gångs skull denna kylslagna sommar.

/Peter

Skribent: Peter Gustavsson
Inlägget skrevs 2015-09-02, kl 11:26

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution