/// Handeln i Skara går mot ljusare...

23 oktober / 2014

Handeln i Skara går mot ljusare tider!

Allt i Skara är inte perfekt, men det börjar gå åt rätt håll. Efterfrågningar av lediga lokaler från näringsidkare blir fler och fler samt att det öppnar några också inom kort som till exempel Åke Urmakare, Tess Floristdesign och Kajsas Café, som redan har öppnat. Maritas Textil och Interiör kommer också att utveckla sin butik och kommer att flytta in i Bergers gamla lokaler på Järnvägsgatan. Det är riktigt kul att näringsidkare vill satsa i Skara och vi önskar dem alla lycka till. Enligt min åsikt så är dessa satsningar ett resultat av hårt arbete från de handlare som redan är etablerade i Skara som visat att det är bra handel i Skara.

Trots den hårda konkurrens från såväl näthandel som externa handelsområden i andra städer står Skara ändå upp bra. Handelsindexet för sällanköpsvaror 2013 ökade i Skara med en procent, vilket inte är så mycket men med tanke på att det gått ner tidigare så är det ett trendbrott och vi är på rätt väg. Det viktigt att vi fortsätter att handla i våra lokala butiker så att Skara stad utvecklas än mer och fortsätter vara en stad där man kan handla de produkter man behöver.

Vill även upplysa om att planeringen av Julstaden Skara går bra och i år kommer det vara en del nyheter som till exempel att Tomten kommer att finnas på stan alla adventsdagar i december så barnen kan lämna in sin önskelista. Även om vi fått in mycket anmälningar till deltagande under skyltsöndagen med såväl marknadsstånd som deltagande i Tomteparaden så vill vi ha in fler anmälningar.

Ni får kontakta mig om ni vill delta med er förening, skolklass eller om ert företag vill vara med och göra någon aktivitet den 30 november.

Ni når mig på telefon 0727-16 86 96 i stort sett när som helst.
Ha de gött!
/Peter

Skribent: Peter Gustavsson
Inlägget skrevs 2014-10-23, kl 09:06

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution