/// Julstaden Skara Program

12 november / 2013

Julstaden Skara Program

Arbetet med Julstaden Skara börjar ta form i år så utvecklas den ytterligare ett snäpp så den blir en än mer totalupplevelse i julfirande.

Matmarknad

Matmarknaden som kommer att hållas på Hötorget är startskottet för framtida matmarknader under 2014. Under 2014 planeras det att en matmarknad ska genomföras en gång i månaden mellan april och september.

Premiär för: Skarakörven

På skyltsöndagen kommer bland annat Skarakörven lanseras för första gången och bara den är värd ett besök till Hötorget. På Hötorget kommer även granen stå i år och det medför att Hötorget får den ansiktslyftning som torget så väl behöver.

Träffa Tomten, få julklapp!

I Olinspark spinns det vidare på succén Barnkalaset. Inne i parken kommer det vara flera barn och ungdomsaktiviteter där huvudnumret naturligtvis är tomten. Tomten kommer att dela ut julklappar som Skara Handel har levererat till tomten.

Julmarknad och isskulptör på Stortorget

Lions kommer att hålla sin julmarknad på Stortorget i år och där kommer även Luciapresentationen äga rum klockan 14.00. Strax efter det cirka 14.30 kommer Lennart Landh att skulptera en jullykta i is och den isshowen håller på fram till det att tomteparaden startar klockan 16.00. Att vi lyckas få hit en så duktig isskulptör kan vi tacka våra huvudsponsorer Skara Kommun, Sparbanken Skaraborg, Ica Munken, Senäte och SKLT.

Jag är övertygad om att vi kommer att få en fantastisk start på julfirandet med skyltsöndagen och att vädret kommer att vara lysande.

Jag önskar er en GOD JUL även om det är lite tidigt än

/Peter Gustavsson

Skribent: Peter Gustavsson
Inlägget skrevs 2013-11-12, kl 08:20

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution