/// Back in business!

24 augusti / 2016
Taggar:

Back in business!

Nu när de flesta har kommit tillbaks till vardagen efter semestern och skolorna slår upp sina dörrar är det dags att börja se framåt vad som kommer att hända under hösten och vintern.

Det har varit en typisk svensk sommar med blandat väder, däremot har det varit en sommar med flera roliga och välbesökta evenemang i Skara kommun. Matmarknaderna har trummat på som vanligt under sommaren, men jag vill lyfta fram matmarknaden den 30 juli då syrianska kockar och bagare presenterade mat ifrån Syrien på ett föredömligt sätt, vilket också uppskattades av många. Under Stochampionatsveckan hände det flera saker som var mycket bra bland annat Travkalaset som MEGA anordnade tillsammans med Axevallatravet onsdagen före Stochampionatet.

När man gör något för första gången är det mycket man lär sig, men överlag var det ett mycket trevligt evenemang. Den kvällen visar vilken potential Stochampionatsveckan har och på grund av det planeras det nu en hel evenemangsvecka just denna vecka. Om Båstad fixar en Tennisvecka så kan väl vi fixa en Travvecka?
Nog om det som varit.

Höstevenemangen rivstartar med cykelloppet Tre berg samt Cityloppet den 2 och 3 september med flera tusen deltagare. Sen den 24/9 blir det en sprakande Matmarknad på Hötorget med en kockkduell mellan Skaraprofiler samt flera ”bondeaktiviteter”. För mer info gå in på skara.se.

Jag vill även pusha för utomhusutställningen vid stationsområdet där olika förslag om hur området kan utvecklas och bli den pärla som den så väl förtjänar att bli. Det är viktigt att vi skarabor kommer in med förslag på hur vi vill ha det. På det sättet kan vi påverka. Sen vill jag också välkomna de nyetableringar som blivit klara under sommaren samt de som jag vet är på väg in under hösten.

Vi se på stan!
/Peter

Skribent: Peter Gustavsson
Inlägget skrevs 2016-08-24, kl 14:03

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution