/// Centrumhandeln i Skara

28 januari / 2015

Centrumhandeln i Skara

I en mindre stad som Skara kan vi inte få samma utbud som i en större stad, men utbudet i Skara är bättre än man tror och det finns flera butiker som går riktigt bra. Enligt HUIs handelsindex ligger Skara på 81 % och om man jämför den siffran med andra städer i Skaras storlek och läge är den en av dem bättre i södra Sverige. Trots detta ska man inte vara nöjd utan sträva efter högre siffror och det arbetas det med hela tiden framförallt av de handlare vi har här i staden som gör ett grymt jobb. Det ska också poängteras att idag så är det en större rörelse angående etableringar i stadskärnorna och i Skara är efterfrågan efter butikslokaler hyfsat god enligt fastighetsägarna.

MEGAs tankar för att Skara ska bli än mer attraktivt är att arbeta mycket med aktiviteter så staden blir en samlingspunkt där det händer roliga saker. Detta arbete har börjat med våra matmarknader och en ökad satsning på skyltsöndagen. Utöver dessa arrangemang finns det externa aktörer som anordnar flera uppskattade arrangemang i Skara. Arrangemangen är en stor del av marknadsföringen av Skara.

Nu i februari kommer MEGA anordna en etableringsträff för potentiella näringsidkare i Skara. Den kommer att fokusera på hur handeln kommer att se ut i framtidens centrum och vilka typer av företag som kommer driva handel i stadskärnan inom den närmsta framtiden. Vi får inte vara rädda att tänka nytt för köpmönstren kommer att se annorlunda ut i framtiden.

Till alla er som vill lyssna hur trenderna för hur centrumhandeln kommer att se ut i framtiden och få nuläges information om lokaler i Skara är välkomna till Stadshotellet den 26 februari klockan 18.30. Magnus Kroon från Svensk Handel kommer att tala om centrumtrender.

Foto: Bilden kommer från Martias textil & interiör som öppnade i nyrenoverade och större lokaler på Järnvägsgatan i januari.

Skribent: Peter Gustavsson
Inlägget skrevs 2015-01-28, kl 10:54

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution